Hopp til innhold

Stavern

Politihøgskolen avdeling Stavern
Politihøgskolen har fire studiesteder og avdeling Stavern holder til på Fredriksvern verft midt i Stavern, og ca. 8 km utenfor Larvik.

I utdanningen bruker avdeling Stavern fasilitetene ved Fredrikvern verft, øvre del. Populært kalt Leiren. Fasilitetene innebærer to auditorier med plass til 200 og 114 personer, øvingshus og egen øvingsgate, skytebane, idrettsbygg med gymsal og styrkerom, kantine og hyggelige klasserom, grupperom og lesesal. Avdeling Stavern sitt første oppstartsår for Politihøgskolen var 2010. Da startet skolen med 6 klasser.  I 2012 kom studentene tilbake og startet sitt 3 år.  Fra da av har vi hatt 12 klasser fordelt på første og tredje studieår og til sammen 336 studenter.

Frem til 2002 var det Luftforsvarets Skoler Stavern (LSS) som hadde sitt virke på verftet. Befal-, sanitet-, sjåfør- og MP-utdanningene har ligget her. Etter 2002 har Justissektorens kurs- og øvingssenter brukt store deler av Fredriksvern Verft som kurs- og øvingsområde. Fra 2004 har Utrykningspolitiet (UP) hatt sin hovedbase i de gamle forlegningene på verftet. Vestfold Sivilforsvarsdistrikt og Sjøredningsskolen holder også til her. 

Fadderordning

Som ny politistudent ved avdeling Stavern blir du en del av fadderordningen. De nye studentene blir delt inn i grupper som flere faddere, tredjeårsstudenter, har ansvar for den første uka - fadderuka. Fadderne viser de nye studentene rundt og arrangerer aktiviteter. Eksempler på aktiviteter som tidligere har vært på programmet er quiz og aktivitetsdag med ulike sportslige aktiviteter. Fadderuka er en sosial uke der du fort kommer i kontakt med dine medstudenter. 

Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge

Studentene ved avdelingen i Stavern er tilsluttet Studentsamskipnaden i  Sørøst-Norge (SiV). SiV tilbyr studentboliger som Mølla i Larvik, ved Bølgen kulturhus. Studentsamskipnaden driver kantiner, barnehager, bokhandler, studentidrettssenter, studenthelsetjeneste, karrieresenter, studenthus og studenthytter.

Stavern by

Stavern er en hyggelig liten sommerby i Larvik kommune i Vestfold fylke. Stavern mistet sin bystatus etter at storkommunen Larvik ble dannet av de tidligere kommunene Hedrum, Tjølling, Brunlanes, Larvik by og Stavern, men fikk denne tilbake igjen 8. desember 2010.

Byen har et maritimt preg og har siden middelalderen vært et ankersted. I Stavern finner du apotek, bibliotek, post i butikk, matvarebutikker, puber og restauranter, kunstgallerier, kafé, bakeri og flotte strender. Her finnes gode løyper for trening i terreng, egen kyststi og flere fotballbaner.

Hvert år arrangeres Stavernfestivalen som tiltrekker seg musikere og stadig flere tilhørere. For mer informasjon om Stavern, besøk Visit Stavern.no.

Det er relativt hyppig bussforbindelse mellom Stavern og Larvik. I Larvik finnes blant annet kulturhuset Bølgen, spa-hotell, museer, 18-hulls golfbane, svømmehall og treningssentre. Utenfor bykjernen er det et hav av muligheter som lokker, som flott turterreng- sommer som vinter, lysløyper, sykkelterreng, klatrepark, slalåmbakker, fiskevann, geopark og familiepark. Les mer om mulighetene i Larvik på Opplev Larviks nettsider.

Les også om studiestedene Oslo, Bodø og Kongsvinger.

Publisert: - Sist oppdatert: |