Hopp til innhold

Bokomtaler og nyheter

Forfattar Paul Larsson

Politiets tilnærming til biker-grupper i Noreg

Paul Larsson (professor ved PHS) ser på to idealtypiske tilnærmingar til dialog og konfrontasjon. Artikkelen søker å forklare kvifor politiet bruker visse metodar i sitt arbeid mot biker-gruppene.

Innenfor eller utenfor?

Professorene Brita Bjørkelo, PHS, Stig B. Matthiesen, BI og Morten B. Nielsen, STAMI, har sett på forskjellen av reaksjoner i etterkant av varsling hos henholdsvis de som fortsatt er i jobb og de som har sluttet.
Førstelektor Jai Ganapathy, Politihøgskolen

Bygger bruk av IKT tillit til politiet?

Jai Ganapathy, førstelektor ved Politihøgskolen, har sammen med Ajmal Nimruzi og Ingrid L. P. Nyborg (begge fra NMBU) skrevet et kapittel om bruk av teknologi og utvikling av tillit til politiet i Afghanistan.
Omslagsbilde: Springer

Masterutdanninga presentert i nytt bokkapittel

Praksisrettleiar og pob Aun H. Andresen har saman med studieleiar på master, Nina Jon, Politihøgskolen, skrive kapittelet: "Responding to needs of higher analytical competence in the police: Master programmes at the Norwegian Police University College".
Forsiden av rapporten

Parallellsamfunn: en del av den norske virkeligheten?

Marit Egge (førsteamanuensis ved PHS) og Randi Solhjell (forsker ved PHS) har skrevet en rapport som tar for seg bruken av begrepet parallellsamfunn. De har samlet ulike definisjoner som legges til grunn når den problematikken diskuteres.