Hopp til innhold

Biblioteket anbefaler:

Gruer du deg til en kjedelig og innholdsløs påske? Fortvil ikke! Biblioteket har filmene og bøkene som får påskehøytiden til å virke alt for kort. Se hva bibliotekarene ved PHS anbefaler.

Mette anbefaler: krimforfatter - Val McDermid.
Under blødende hender - Jeg vil spesielt anbefale bøkene der profilørene Tony Hill og politietterforskeren Carol Jordan i nært samarbeid løser saker knyttet til seriemord. Bøkene er spennende, og vanskelige å legge fra seg!

-McDermid ble i 2010 belønnet med britiske Crime Writers' Associations høyeste utmerkelse The Cartier Diamond Dagger for et livslangt kriminallitterært forfatterskap av særlig høy kvalitet.

Se hvilke av McDermids bøker vi har i biblioteket.

 

Morden i sandhamn

Line anbefaler: «Morden i Sandhamn», en film basert på Viveca Stens kriminalroman «I de lugnaste vatten»

- For tilhengere av påskekrim i tre deler er «Morden i Sandhamn» et glimrende alternativ. En perfekt kombinasjon av god svensk krim, og vakre omgivelser (Stockholms skjærgård - vakrere blir det knapt). Jeg hadde ikke selvdisiplin nok til å se kun én del per kveld, men mellom lammelår, rødvin, skiturer og påskenøtter går det kanskje?

 

 

Jeg skal følge deg helt frem - forsiden

Kjersti anbefaler: «Jeg skal følge deg helt frem: Om å miste den man elsker» av Ingvild Hurlimann-Lindseth.

- Når man har funnet den man vil dele livet med og få barn sammen med, og han dør. Hva gjør man da? En nydelig og velskrevet bok om å finne den store kjærligheten og å miste den igjen. Den handler om min venn den entusiastiske og livsglade Roland som levde sitt liv til fulle helt fram til hans siste dag, og om hans kjæreste psykologen Ingvild. Det er en sterk bok som både rører og trøster.

 

Luther 2

Camilla anbefaler:  «Luther» (tv-serie)

- Kriminaletterforsker Luther er en temperamentsfull mann som synes det er bedre å følge egne moralske koder enn politiets. Hans arbeidsmetoder setter grå hår i hodet på hans overordnede, men gir resultater. Når Luther knytter bånd med drapsmistenkte Alice, er det kanskje på tide å spørre om han egentlig har kontroll? Idris Elba er glitrende som Luther, en mann som kjemper både med indre og ytre demoner. En virkelig god serie i to sesonger!

 

  Andre anbefalinger:Publisert: - Sist oppdatert: |