Hopp til innhold

Vant Radzinowics-prisen for artikkel om grensekontroll

Helene O.I. Gundhus
PRISVINNER: Sammen med Katja Franko vant Helene I. Gundhus Radzinowicz-prisen for artikkelen «Policing Humanitarian Borderlands: Frontex, Human Rights and the Precariousness of Life».
PHS-professor Helene O.I. Gundhus og UiO-professor Katja Franko fikk anerkjente British Journal of Criminology (BJC) pris for beste artikkel.

Det ledende tidsskriftet BJC slipper svært få artikler gjennom nåløyet. Tidsskriftet gir Radzinowics-prisen til den artikkelen som i størst grad har fremmet kunnskap om utviklingen av kriminologien og kriminalvitenskapene i løpet av året.

Forskerne intervjuet Frontex-eksperter om hvordan de opplevde å bedrive grensekontroll, og så på utfordringene og konfliktene som ofte oppstår når man på den ene siden skal drive humanitært arbeid og samtidig ivareta sikkerheten ved Europas grenser:

- Noe av motivasjonen for å reise ned som kontrollører, var å se situasjonen ved grensene med egne øyne. De fortalte om utfordringene med å få en balanse mellom kontroll og hjelp, spesielt siden enkelte av migrantene er både offer og gjerningsmann.  De fant ut at de kunne hjelpe migrantene med humanitære behov der og da, men også avdekke smuglerrutene til eventuelle bakmenn, sier Helene O.I. Gundhus, professor ved Politihøgskolen.

Artikkelen «Policing Humanitarian Borderlands: Frontex, Human Rights and the Precariousness of Life» kan du lese her.

Publisert: - Sist oppdatert: |