Hopp til innhold

Ofte stilte spørsmål fra studenter

 • Jeg ønsker å forbedre karakter på en eksamen. Når kan jeg gjøre det?

  Du kan kun forbedre/ forsøke å forbedre et allerede bestått resultat ved neste ordinære eksamen i det aktuelle emnet. Det er kun de som ikke har et bestått resultat ved ordinær eksamen som har anledning til å ta ny eksamen i samme emne. Dersom du er ferdig med bachelorgraden og ønsker å forbedre, må dette gjøres innen et år etter at du fikk vitnemålet. Du kan ikke forbedre dersom du har brukt opp maksimal studietid.

 • Jeg strøk til eksamen og har klaget på sensur, men får ikke svar på klagen før fristen for oppmelding til ny eksamen er ute. Hva gjør jeg?

  Du melder deg opp til ny eksamen. Dersom klagesensur skulle gi resultat til «bestått» karakter trekker vi oppmeldingen din.   

 • Får jeg en bekreftelse fra studieadministrasjonen om at min oppmelding til eksamen er mottatt og i orden?

  Nei, det får du ikke. Men du ser at det ligger vurderingsmelding i StudentWeb på samme måte som ved andre eksamener. Der vil du også finne romplassering og kandidatnummer når eksamenstidspunktet nærmer seg.

 • Hva er gyldig grunn for å være borte fra obligatorisk undervisning?

  Når det gjelder obligatorisk undervisning og fraværsgrenser må du lese utfyllende regler til forskrift om studier og eksamen ved Politihøgskolen. Den finner du under «Regelverk og sentrale dokumenter».    

 • Når kan vi velge praksissted?

  Valg av praksissted skjer i november/desember første året på bachelor. Du får informasjon på Canvas Studieadministrasjon om når og hvordan du skal gjøre det. 

 • Jeg vil søke praksissted på særskilt grunnlag. Når er fristen for det?

  I løpet av november i ditt første studieår vil du få informasjon på Canvas Studieadministrasjon om valg av praksissted. Da vil du også bli informert om hvilke kriterier som settes for å søke om praksisplass på særskilt grunnlag, og om hvordan du kan gå frem for å søke. Kriterine for å få tildelt praksisplass på særskilt grunnlag er fastsatt av Studentrådet.

Sist oppdatert: |