Hopp til innhold

Foredrag om «kostnadene ved krigen mot narkotika i USA» ved Jack A. Cole leder av LEAP – Law Enforcement Against Prohibition

Kontroversiell foredragsholder kommer til Politihøgskolen.

LEAP er den største foreningen av ansatte innen det amerikanske rettsvesen som arbeider for en forandring i narkopolitikken i USA. Foreningen har nå mer enn 15 000 medlemmer og består i dag av ikke bare politifolk men dommere, fengselsbetjenter, FBI og DEA ansatte med mer.

Interesserte kan lese om organisasjonen på deres hjemmeside www.leap.cc og det finnes informasjon på eksempelvis YouTube.

Hovedbudskapet til Cole er klart og tydelig at ”krigen mot narkotika” ikke kan vinnes med bruk av straff og politi. De er for legalisering og nedkriminalisering og argumenterer for andre måter å regulere narkotikaomsetningen og bruken på. Cole vil snakke mye om alle de skadelige sidene og kostnadene ved dagens straffefokuserte strategi. Kostnadene for samfunnet, rettsvesenet og de som bruker narkotika er meget betydelige og gir liten effekt i forebyggende virkning.

Jack Cole, som arbeidet undercover som narkotikapoliti på 60 og 70 tallet, har et viktig budskap til norsk politi og rettsvesen. Han har en form som engasjerer og muligens provoserer.

Ytterligere spørsmål, henvendelse

Publisert: - Sist oppdatert: |