Hopp til innhold

Stavern klar for bachelorstudenter

Om under to måneder inntar 168 fremtidige politifolk Stavern. Men er Politihøgskolen avdeling Stavern klare for innrykk?

Mye har skjedd på JKØ siden det ble klart at det fra høsten 2010 skulle være politiutdanning i den idylliske kystbyen.

Klasserom har blitt pusset opp, garderobeanlegg, kontorer og AT-sal står klare og lesesal, datarom og krimteknisk rom vil være ferdige til studiestart.

I tillegg er det besluttet at det skal bygges et nytt auditorium med kapasitet til 180 personer, som skal stå klart til studiestart i 2011.

Avdelingsleder for bachelorutdanningen i Stavern, Siw Thokle, forteller at JKØ, og spesielt Terje Skjølberg, skal ha ros for at dette er i orden.

Detaljer gjenstår

Selv har hun heller ikke ligget på latsiden. 12,5 lærerstillinger er besatt i tillegg til to studieadministrative stillinger og en studieleder.

- Ikke alle detaljer er på plass enda, forteller hun.

- Timeplaner og gjennomføring av undervisning er ting som jobbes med av studieleder, mens en av mine viktigste oppgaver har vært å danne arenaer hvor skjæringspunktene mellom JKØ og Bachelor sine virksomheter kan diskuteres og avklares.

Mange søkere

- Søkertallet har vært veldig bra, sier Thokle. Over 350 søkere hadde Stavern som førstevalg, og totalt vil 168 politistudenter ha den vesle byen som studiested fra høsten.

– Utfordringen har vært å vite hvor mange hybler det er behov for, siden over 100 av søkerne er fra Vestfold. Heldigvis har Larvik et stort privat utleiemarked, så dette går nok veldig fint, avslutter Thokle.

Torsdag 19.august er det studiestart med pomp og prakt i Stavern. Justisminister Knut Storberget er invitert, sammen med politidirektør Ingelin Killengreen og ordfører i Larvik kommune, Øyvind Riise Jenssen. 

Publisert: - Sist oppdatert: |