Hopp til innhold

Rekordmange vil bli politi

(08.03.2010) Da søknadsfristen til Politihøgskolen gjennom Samordna Opptak (SO) gikk ut 4. mars hadde i alt 3220 søkere Politihøgskolen som førsteprioritet. Totalt hadde 3844 personer søkt høgskolen.

- Dette er svært gledelig. Jeg føler meg trygg på at det bak tallene skjuler seg mange dyktige politifolk, sier rektor ved Politihøgskolen, Hans Sverre Sjøvold. - Dette må også være meget oppmuntrende for regjeringen som har satset stort på økt politibemanning gjennom økte studentkull.

Gjennomsnittlig alder for søkerne er 22,7 år og andelen jenter blant førsteprioritetssøkerne er 34 prosent. Andelen søkere som har oppgitt at de har minoritetsbakgrunn vil ikke være registrert før i begynnelsen av mai.

  - Å se at så mange viser interesse for politiyrket er hyggelig, sier Sjøvold.  - Særlig i en tid med mye fokus på politiets komplekse og krevende samfunnsoppdrag. Tallene tyder også på at Politihøgskolen oppfattes som en attraktiv og velrenommert utdanningsinstitusjon.

I alt skal Politihøgskolen ta opp 720 studenter. Dette er det største studentopptaket i skolens historie. Fra og med høsten 2010 vil også Stavern være et av studiestedene som tilbys studentene. 168 unge vil starte sine studier her som en konsekvens av det høye opptaket.

Søkere som innkalles til fysisk test vil få skriftlig beskjed om dette ca 1. mai. Selve opptaksprøven og personlig intervju vil finne sted i mai/juni og avsluttes i slutningen av juni. Studieplasser tildeles fra 20. juli. Den 26. juli er den absolutte frist for å takke ja til ordinær studieplass ved Politihøgskolen.

Publisert: - Sist oppdatert: |