Hopp til innhold

Forskningskonferansen i gang

Startskuddet for den to dager lange forskningskonferansen gikk i dag. Temaet er …men er det rett? Om politiet og menneskerettighetene.

VELKOMMEN: Rektor Håkon Skulstad ønsket velkommen til forskningskonferansen 2011.Rektor Håkon Skulstad, ønsket de rundt 200 deltakerne velkommen til årets konferanse. Deltakerne er fra hele landet, og det er også forskere fra andre nordiske land som deltar.

- Forskningskonferansen er en av de store begivenhetene for Politihøgskolen hvert år og det er en unik mulighet til å sette dagsorden for viktige spørsmål, sa Skulstad til de fremmøtte i dag.

Innholdet i programmet er variert, og et av høydepunktene er utdelingen av Utdanningskvalitetsprisen og Formidlingsprisen, begge verdt 25000 kroner.

Formidlingsprisen deles ut til fagpersoner eller faggrupper som har formidlet fagkunnskap på en fremragende måte og skal være en påskjønnelse som stimulerer til økt innsats og gir inspirasjon til fagmiljøene ved høgskolen.

Politihøgskolens pris for god utdanningskvalitet tildeles personer eller miljøer som har gjort en markert innsats for å utvikle utdanningskvaliteten i studiene ved høgskolen.

Ønsker kunnskap om menneskerettigheter

Temaet Politiet og Menneskerettighetene forteller professor Tor-Geir Myhrer ble bestemt allerede to år tilbake i tid.

- Det ga seg for et par år tilbake hvor dette med menneskerettighetene ble satt på dagsordenen. Blant annet ved det at PHS var i kontakt med Holocaustsenteret. Menneskerettighetlige problemer dukker opp i stadig større grad i det polisiære arbeidet, og det vi håper er at denne konferansen både skal gi kunnskap om menneskerettigheter, men også kunne gi en spin-off effekt slik at man i større grad tenker på menneskerettighetlige spørsmål både i undervisningen ved PHS og i det praktiske politiarbeidet, sier Myhrer.

Avdelingsleder ved forskning, Haavard Reksten, er glad for nå å kunne ta fatt på konferansen sammen med sine kolleger.

- Jeg er veldig fornøyd med årets tema, og tror dette blir en spennende konferanse. Det har blitt lagt veldig store ressurser i planleggingen av årets konferanse og jeg er stolt av å ha så flinke medarbeidere, sier han.

Også assisterende rektor, Nina Skarpenes, ser frem til to dager med et innholdsrikt program.

- Forskningskonferansen er en arena der vi får vist oss frem ovenfor etaten, og vist frem noe av den ypperste forskningen skolen er satt til å gjøre. Det er også en fin samleplass for folk som er interesserte i politifag og politiforskning. Dette er et årlig arrangement som mange gleder seg til, meg inkludert, sier hun.

 
DELTAKERE FRA HELE NORDEN: Rundt 200 deltakere er med på årets konferanse.

Publisert: - Sist oppdatert: |