Hopp til innhold

Doktorgrad ute i bokform

Kari Rønnebergs doktorgrad er nå publisert på Unipub forlag.

Rønnebergs avhandling hadde tittel: Politisamtaler med publikum.”Språkbruk som hemmer eller fremmer god kommunikasjon”.

Avhandlingen var en undersøkelse av telefonoppringninger til publikumsvakten ved en av Oslos politistasjoner. Datamaterialet består av 900 lydopptak, med et utvalg på 190 telefonsamtaler – eller deler av samtaler – som er analysert for å undersøke hvordan politiets språkbruk overfor det vanlige publikum kan påvirke samtalens forløp og resultat.

Nå har Rønneberg systematisk tatt ut alt som hun selv kaller doktorgradsvanskelig.

- Jeg har tilgjengeliggjort den og gjort den mer lesbar for allmennheten, sier Rønneberg som forteller at deler av boken nå er pensum i faget Kommunikasjon og konflikthåndtering ved B1 og B3.

- Boken vil også bli solgt fra universitetet, så jeg håper flere av de som har interesse for kommunikasjonsarbeid vil bruke den, sier hun.

Rønneberg forteller at hun hadde forventet å finne mye mer konfliktrettet politistoff i arbeidet med doktorgraden, men at hun fort skjønte at dette var generelt kundebehandlingsstoff.

- Det jeg har skrevet om er langt fra bare politistoff. Det handler om hvordan man møter mennesker gjennom telefonsamtaler. Etter min mening er dette en bevisstgjøringsbok, for den viser hva man kan gjøre med språket på godt og vondt. Så enhver som driver med kommunikasjon bør egentlig lese gjennom den, sier hun.

For tiden holder Rønneberg en rekke foredrag. Hun er også med på en serie med opplæring av sivilt ansatte i politiet hvor hun forteller om doktorgradsarbeidet og viser samtaleeksempler.

Publisert: - Sist oppdatert: |