Hopp til innhold

Forskningen ved Politihøgskolen

Politihøgskolens første forskningsmelding er klar. Den gir en oversikt over forskningsproduksjon og forskningsformidling fra 2005 til 2010, og viser stor bredde i faglige aktivitet.

Den ferske “Forskningsmeldingen” viser en oversikt over høgskolens forskningsproduksjon og forskningsformidling i perioden 2005 - 2010. Forskningsmeldingen er den første i sitt slag på PHS. Heretter vil meldingen bli en årlig publikasjon.

- Meldingen dreier seg om hva vi har gjort og refleksjoner på hvorfor vi gjør det, sier leder for forskningsavdelingen, Haavard Reksten.

Meldingen gjenspeiler allikevel ikke de ansattes totale arbeidsinnsats i rapporteringsperioden.

- Men selv i lys av dette viser meldingen at det gjennomføres mye god forskning ved Politihøgskolen, og at produksjonen innenfor de ulike publikasjonstyper er i positiv utvikling, sier assisterende rektor Nina Skarpenes.

Selvrapportering – en svakhet
Svakheten i rapporten er at det er basert på selvrapportering.

- All forskning skulle i utgangspunktet meldes inn. Utfordringen er at hvis man ikke aktivt har meldt inn, kan produksjonen ikke ha komme med i rapporten. Noe er nok utelatt av meldingen av denne grunnen, sier Reksten.

- Til tross for noen svakheter er det svært imponerende å se den store bredden i faglige aktivitet som meldingen viser, avslutter Skarpenes.

Publisert: - Sist oppdatert: |