Hopp til innhold

Arrangerte temadag om kosthold, ernæring og helse

- Skift- og nattarbeid i politiyrket gjør at det er viktig å planlegge kostholdet og den fysiske aktiviteten for å forebygge sykdom, påpeker høgskolelektor Kristian Nedregård.


    SMAKSPRØVER: Et variert og sunt kosthold er viktig i arbeidet som politi.

    SMAKSPRØVER: Et variert og sunt kosthold er viktig i
    arbeidet som politi.


Temadagen ble arrangert for tredjeårsstudentene i Oslo og inngikk som en del av faget Fysisk trening. Hanne Lessner fra Ernæringstemaet foreleste om kosthold og ernæring med tanke på fysisk prestasjon og politiyrket, og det var lagt opp til at studentene fikk smaksprøver på mat som skal være bra for prestasjonsevne og skift- og nattarbeid. På biblioteket var det utstilt bøker og DVDer rundt temaet som studentene kan låne.Hanne Lessner fra Ernæringstemaet

- Vi valgte å arrangere en temadag for å gi undervisningen en ny vri. Vi fikk positive tilbakemeldinger fra studentene om at dagen var lærerik, sier Nedregård som var arrangør av temadagen sammen med høgskolelektor Lillis Rabbing.

Nedregård forteller videre at faget Fysisk trening vil kunne være en tverrfaglig bidragsyter til andre fag. Han viser spesielt til fag innenfor hovedområdet operative oppgaver som har nytte av at studentene er i god fysisk form og har kunnskaper om hvordan ivareta en god helse.

Besøk fra foreninger
Norsk Cøliakiforening, Astma- og Allergiforbundet, Diabetesforbundet og DNT ung Oslo var blant foreningene som var til stede med informasjonsstands under temadagen. Representanter fra Politihøgskolens idrettslag var også å se. Helsedirektoratet, Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Kreftforeningen, Syklistenes landsforening, Eksportutvalget for fisk og fiskeprodukter med flere var representert gjennom informasjonsbrosjyrer.

- Vi inviterte idrettslaget og DNT ung fordi de representerer en viktig faktor med tanke på å motivere studentene til en aktiv livsstil, og Cøliakiforeningen, Astma- og Allergiforbundet og Diabetesforbundet er gode kilder til informasjon om hvordan forebygge disse typer sykdommer, sier Nedregård.  

        Norsk cøliakiforening

       
        Astma- og Allergiforbundet 

        Diabetesforbundet


        DNT ung

        Informasjonsbrosjyrer

Publisert: - Sist oppdatert: |