Hopp til innhold

Informerte om Politihøgskolen til unge med minoritetsbakgrunn

Sumera Younis (22) og Zain Azeem (20) var to av dem som deltok på gårsdagens informasjonskveld. - Det å bli politi er noe vi har tenkt på siden vi var små, påpeker jentene.


POTENSIELLE STUDENTER: Sumera Younis (t.v) og Zain Azeem var spent på å høre mer om Politihøgskolen.

POTENSIELLE STUDENTER: Sumera Younis (t.v) og
Zain Azeem var spent på å høre mer om Politihøgskolen.

Sumera Younis forteller at de har møtt opp fordi de ønsker mer informasjon om politistudiet og hvordan søkeprosessen er.

- Vi er også veldig interessert i å høre om de fysiske kravene for opptak, og hvordan de er i forhold til kravene vi har hatt i Forsvaret, legger Zain Azeem til. 

Jentene holder for tiden på å avslutte førstegangstjenesten og begge kommer mest sannsynlig til å søke Politihøgskolen ved neste opptak.

Speile befolkningen
Ass. rektor Nina Skarpenes innledet informasjonskvelden med å gi en presentasjon av skolen, bachelorgraden, karrieremuligheter og hvorfor Politihøgskolen ønsker flere med minoritetsbakgrunn.

- Det er et mål for Politihøgskolen å rekruttere flere studenter med minoritetsbakgrunn, slik at vi i fremtiden sikrer et politi som bedre representerer befolkningen i Norge, og innehar nødvendig kompetanse til å gjøre en god jobb i et mangfoldig samfunn.

Livet som politistudent
Urfan Ahmed og Simen Bakke- Hvorfor jeg søkte Politihøgskolen var fordi jeg ønsket å gjøre noe godt for samfunnet og fordi jeg syntes det virket veldig interessant å arbeide med mennesker i ulike situasjoner, slik startet studierådsleder Simen Bakke sitt innlegg om hvordan det er å være student på Politihøgskolen.

Sammen med han var også tredjeårsstudent Urfan Ahmed som kunne fortelle at han ble tatt godt imot da han startet på Politihøgskolen.

- Det første jeg hørte da jeg begynte på skolen var: ”Velkommen til familien”, og det må jeg si, det er virkelig som å komme til en familie.

- Klassen min er en veldig sammensveiset klasse. I eksamenstiden sitter vi i grupper og hjelper hverandre og på fritiden finner vi på mye sosialt sammen.

Til stede under møtet var også Yasir Erfat og Adnan Naeem fra Oslo politidistrikt for å fortelle hvordan politiyrket er og hvordan det er å arbeide som politi med minoritetsbakgrunn. Sugharan Khan og Hans Eivind Dalsbø fra opptak og rekruttering gav de fremmøtte oversikt over søknadsprosess og opptakskrav.

Publisert: - Sist oppdatert: |