Hopp til innhold

Kronprinsen gjestet Etikkdagene

Det ble et ekstra innholdsrikt og spennende etikkseminar for både studenter og ansatte, da HKH Kronprins Haakon besøkte avdeling Stavern i dag for å holde foredraget Med rett til et verdig liv.

Kronprinsen ble ønsket velkommen av fylkesmann Erling Lae, ordfører Rune Høiseth og politimester Benedicte Bjørnland, før turen bar inn i skolens nye auditorium der lydhøre førsteårsstudenter fikk høre foredraget hans. 

Kronprinsens foredrag dreide seg i hovedsak om hvordan Global Dignity og Global Dignity Day utviklet seg fra ide til praksis, som er et uavhengig, ideelt og politisk nøytralt initiativ etablert av Kronprinsen selv, Pekka Himanen og John Bryant.

Visjonen til Global Dignity er å fremme verdighetsbasert lederskap og engasjere ungdom i betydningen av verdighet.

Stolt avdelingsleder
- Kronprinsen klarte på en veldig fin måte å koble Global Dignity og Global Dignity Day opp mot politiyrket. Han ba våre studenter om selv å gjøre seg noen tanker rundt hvordan de kan øke verdigheten hos et annet menneske, sier avdelingsleder Siw Thokle.

Thokle sier hun satt igjen med en sterk stolthetsfølelse etter Kronprinsens besøk i dag, og at det var en stor ære for alle at han kom.

- Kronprinsen innbyr til tillit, i tillegg til at han er både humoristisk og holder en fin stil i sin presentasjon.  Det gjorde at flere av våre studenter turte stille spørsmål fra salen. Han tok seg også tid til å snakke med studentene i lunsjpausen, hvor han fremstod som både interessert og reflektert, sier Thokle.

Det var også et godt oppmøte fra pressen under besøket, blant annet fra NRK som er i gang med å lage en ny runde av Et år med Kronsprinsparet. Programleder Nadia Hasnaoui intervjuet derfor flere studenter og representanter fra Studentrådet til programmet.

- Jeg er både stolt og rørt på en dag som dette. Det har vært en ære å ha Kronprinsen på besøk, sier Thokle.

- Måten Kronprinsen viser sin oppriktighet og tydelige interesse for andre mennesker på, er bare rørende, avslutter Thokle.

Publisert: - Sist oppdatert: |