Hopp til innhold

Kronprinsen til Etikkdagene i Stavern

Onsdag 8. februar får avdeling Stavern besøk av HKH Kronprins Haakon. Han skal holde foredraget «Med rett til et verdig liv» under Etikkdagene 2012.

- Politihøgskolens etikkseminar fremhever en av høgskolens kjerneverdier. Å lære etikk handler om mer enn å lære tekniske ferdigheter. Det handler om å utvikle kunnskap omkring hva som er rett og galt, rettferdig og urettferdig, sier Siw Thokle, leder for avdelingen i Stavern.

Denne uken har seminaret blitt holdt for førsteårsstudentene ved Oslo og Kongsvinger, og ledelsen håper diskusjonene og refleksjonene vil være like mange når det er Stavern sin tur.

- Politiet må ofte forholde seg til mennesker som har fått sin verdighet utfordret, og som dermed er særlig sårbare. Vi ønsker derfor å fremme undring og refleksjon over hva det innebærer å utføre etisk kyndig og dugelig praksis, sier hun.

Naturlig er det med stolthet avdeling Stavern tar i mot Kronprinsen, og hans besøk antas å bli en fin opplevelse for både ansatte og for førsteårsstudentene. 

- HKH Kronprinsen har på en flott og tydelig måte satt fokus på verdighet og framstår som en rollemodell for mange. Hans bidrag er derfor av stor betydning for årets seminar.

Programmet
Andre foredragsholdere som står på programmet er blant annet Arne Randers-Pehrson fra Pro Senteret Oslo, førsteamanuensis E.J. Lohne fra Filosofisk Institutt ved Universitetet i Bergen og filosof Einar Øverenget.

Publisert: - Sist oppdatert: |