Hopp til innhold

Fikk innblikk i tilværelsen som politistudent

- De besøkende jeg snakket med var godt fornøyde med opplegget vi hadde under Åpen dag i Bodø, forteller førstekonsulent Grethe Grande.

Åpen dag i Bodø fant sted i forrige uke. De besøkende fikk informasjon om bachelorstudiet, opptakskrav, muligheter politiyrket byr på og hvordan det er å være student på Politihøgskolen. Det ble i tillegg gitt omvisning på skolen med forskjellige stasjoner. 

     INFORMASJON: Avdelingsleder Torje Stokland ønsker velkommen og de besøkende fikk informasjon om studiet, opptakskrav, muligheter i politiyrket og hvordan det er å være student ved Politihøgskolen.
     INFORMASJON: Avdelingsleder Torje Stokland ønsket 
     velkommen og de besøkende fikk informasjon om 
     utdanningen.


     KRIMINALTEKNIKK: De besøkende fikk prøve seg på å pensle fingeravtrykk.
     KRIMINALTEKNIKK: Besøkende fikk prøve seg på å pensle
     fingeravtrykk. 


     ARRESTASJONSSALEN: Student Jonas Heimdal forklarer maktpyramiden. Studenter viste noen arrestasjonsteknikker.

    ARRESTASJONSSALEN: Student Jonas Heimdal forklarte
     maktpyramiden.

Det var også satt opp en stasjon for etterforskning. En student fungerte som markør og spilte rollen som en som hadde fått frastjålet mobiltelefonen sin. De besøkende fikk se avhør av markør, og faglærer Ole Bjarne Grotnes og to studenter fortalte om hvordan en slik sak blir etterforsket.

De besøkende fikk demonstrert bruken av simulatoren av to studenter og faglærer Kjetil Edvinsen. På styrkerommet gjorde tre studenter rede for fysiske tester ved opptaksprøvene, og de som ønsket fikk prøve seg på kravene. Studentene gav tips om hvordan man best forbereder seg til opptaksprøvene.

Student Halvor Grønli lånte politibil fra Salten politidistrikt, noe som var veldig populær hos de yngste.

Åpen dag i Oslo vil finne sted 8. mars. Mer informasjon vil bli lagt ut her.

Publisert: - Sist oppdatert: |