Hopp til innhold

Samhandling om beredskap og krise

 Justis- og beredskapsminister Grete Faremo, politidirektør Odd Reidar Humlegård og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.
TIL STEDE PÅ ÅPNINGEN: Justis- og beredskapsminister Grete Faremo, politidirektør Odd Reidar Humlegård og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.
Justis- og beredskapsministeren, forsvarsministeren og politidirektøren deltok i dag på åpningen av studiet nasjonal beredskap og krisehåndtering.

Studiet er et samarbeid mellom Politihøgskolen (PHS) og Forsvarets Høgskole (FHS).

- Dette studiet er et ektefødt barn av terrorangrepene 22. juli. Gjørv-kommisjonen slo fast at 22. juli var historien om ressursene som ikke fant hverandre. Den historien kan ikke gjenta seg, og vi må trekke lærdom av det som ikke fungerte godt nok. Dette studiet griper direkte inn i arbeidet med å bedre og endre norsk beredskap, sa justisministeren i sin innledning.

- Vi er et lite land, og vi er avhengig av at alle ressurser tas i bruk under en krise, understreket forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i sitt innlegg.

Formålet med utdanningen er å bidra til å kvalitetssikre og videreutvikle nasjonal beredskap og krisehåndtering. Utdanningen skal bidra til å styrke samhandlingen mellom de sentrale samvirkeaktørene. Gjennom dette skal blant annet politiets kompetanse på bestillinger økes, og på samme tid Forsvarets kompetanse på å avgi ressurser.

- Studiet er viktig for å få kunnskap om hverandre, noe som er helt grunnleggende nødvendig for å få til samhandling når det virkelig gjelder, sa sjef Politihøgskolen Håkon Skulstad som holdt sin innledning sammen med sjef Forsvarets Høgskole Louise K. Dedichen.

Målgruppe
De primære målgruppene er ledere i forsvarssektoren (fra majors nivå/tilsvarende sivile og masterstudenter på Forsvarets høgskole) og politiet (politimester, stabssjef og deres faste stedfortredere, medlemmer av politimesterens strategiske gruppe/rådgivere og redningsledelsen).

Studiet er også åpent for andre som har oppgaver innen nasjonalt beredskapsarbeid og krisehåndtering.

Les også tidligere nyhetssak om studiet.

Publisert: - Sist oppdatert: |