Hopp til innhold

Oppstart for masterstudiet

I dag starter 29 studenter på masterstudiet i politivitenskap ved Politihøgskolen (PHS). Nytt av året er at fem av studentene kommer rett fra bachelorutdanningen.

Studieleder ved masterutdanningen, førsteamanuensis Bjørn Barland, skal sammen med ledelsen og ledere fra EVU ønske alle velkommen ved studiestart i dag.

Barland forteller at studentene naturlig nok er spente.

- Mange har vært flere år i politiet, og skal nå tilbake på skolebenken. Vi har sett en modnet interesse for høyere utdanning den siste tiden.

- Nytt av året er at dette er første kullet PHS tar opp med studenter rett fra bachelor. Masterstudentene er også første kull med en studieplan ut fra kvalitetsrammeverket, sier Barland.

Godkjent som andre masterstudier
En master i politiutdanning er godkjent på lik linje med andre masterstudier, og PHS bruker også eksterne sensorer til alle eksamenene.

- Dette gjør vi helt bevisst for å bli justert av fagpersoner ved andre høgskoler og universitetet. Vi bruker også noen eksterne undervisningskrefter, men mesteparten av undervisningen hentes fra egne lærerkrefter, sier Barland.

Publisert: - Sist oppdatert: |