Hopp til innhold

Stor økning av studenter på utveksling

Utvekslingsstudenter fra Sverige
PÅ UTVEKSLING I NORGE: Annika og Rebecca fra Sverige hadde sitt praktiske opphold ved Follo politidistrikt. Under oppholdet var de blant annet med på taktikktrening og narkotikahundetrening. Foto: Follo politidistrikt
Antallet andreårsstudenter som skal utveksle har økt markant, fra 28 i fjor til 45 i år. Tilsvarende antall utenlandske studenter hospiterer ved alle PHS sine avdelinger.

- Økningen skyldes blant annet at noen land har tatt i mot en ekstra student - og ikke minst at vi har tegnet avtale med to nye politihøgskoler i Tyskland, Hamburg og Niedersachsen, forteller internasjonal koordinator ved PHS, Kirsti Helene Messel.

Det er populært blant PHS-studentene å søke utveksling, selv om skolen ikke har muligheten å tilby de over 70 interesserte plass.

- De fleste studentene som har vært på utveksling i praksis, gir uttrykk for at de har hatt et lærerikt opphold. Man får et innblikk i at politioppgavene kan løses på ulike måter og må tilpasses ulike nasjonale forhold, forteller Messel.

Tar i mot studenter
Studentmobilitet og utveksling handler også om å motta studenter. I år har det blant annet kommet studenter fra Romania, Sverige og Tyskland.

- Når vi sender flere ut, må vi også være forberedt på å ta imot flere. PHS avdeling Bodø har blant annet utvidet sitt mottak fra 5 til 10 studenter i år og avdeling Stavern har for første gang tatt i mot utenlandske studenter. De utenlandske studentene har et stort teoretisk opplegg ved skolen. I tillegg hospiterer de ved et av distriktene i nærheten av skolen. PHS samarbeider tett med praksisansvarlige om mottaket. De praksisansvarlige gjør en utrolig viktig jobb for internasjonaliseringen av studiet, sier Messel.

Publisert: - Sist oppdatert: |