Hopp til innhold

Velkommen nye og gamle studenter

Grete Faremo og politistudenter
STUDIESTART KONGSVINGER: Etter at den offisielle åpningen av studieåret var gjort, spiste statsråden lunch med nye PHS-studenter.
Studieåret ved Politihøgskolens avdelinger begynner denne uken. Nye og gamle fjes ønskes velkommen til alle fire studiesteder. B1-studentene ved Kongsvinger ble mandag ønsket velkommen av justis- og beredskapsministeren.

I strålende solskinn, vakre omgivelser og vakker musikk - ble de 144 nye B1-studentene ved Kongsvinger tatt vel i mot og skoleåret 2013/14 ble offisielt åpnet.

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo var på plass på Kongsvinger for å ønske de nye studentene velkommen, ble gode ord og råd delt ut.

- Dere har valgt, etter min mening, et av de viktigste og mest spennende studiene, åpnet Grete Faremo med og fortsatte:

- Både politiet og kriminaliteten er i endring. Så det er kanskje ikke det tradisjonelle brekket dere må jobbe med, men falsk ID og nettbanktyverier som vil havne på deres bord.

Nye treningsfasiliteter
Statsråden fikk omvisning på låven på Kongsvinger, og fikk en guidet tur og en detaljert forklaring om hvordan de nye øvingsfasilitetene vil se ut - med observasjonspost, brifing-rom, et simulert parkeringshus, øvingsleiligheter, rappelleringsgrop, fasiliteter tilrettelagt krimteknikk med mer.

Øvingsfasilitetene skal etter planen ferdigstilles i løpet av 2013.

Publisert: - Sist oppdatert: |