Hopp til innhold

Geir Aas fikk Politihøgskolens formidlingspris 2013

Geir Aas og sjef PHS Håkon Skulstad
OVERREKELSE: Geir Aas mottok prisen av sjef PHS Håkon Skulstad.
Under åpningsdagen av Politihøgskolens forskningskonferanse 2013 ble formidlingsprisen delt ut til førsteamanuensis Geir Aas.

Før det ble ringt ut til lunch, ved Politihøgskolens forskningskonferanse, var det duket for et av høydepunktene, utdelingen av formidlingsprisen. PHS sin formidlingspris er opprettet for å stimulere til en økt formidling av fag og forskning mot høgskolens målgrupper.

Da sjef PHS Håkon Skulstad delte ut prisen understreket han at PHS de siste årene har økt sin forskningsaktivitet, både i antall publikasjoner, i antall publikasjonspoeng og i antall oppslag i media.

- Vi har dyktige formidlere, både blant våre yngre og mer etablerte ansatte, sa Skulstad før navnet på prisvinneren ble avslørt.

Faglig god og ydmyk
- Juryen har i år valgt å gi prisen til en forsker som over år har forsket på politiets håndtering at et stort og alvorlig samfunnsproblem. Forskeren har undersøkt voldsutsattes erfaringer med politiet, han har forsket på politiinngrep i familiekonflikter og evaluert politiets arbeid med vold i nære og familiære relasjoner, begynte Skulstad og fortsatte - På en faglig god og ydmyk måte har forskeren formidlet kunnskap om politiets arbeid. Dette er kunnskap som flere generasjoner politistudenter har og vil dra nytte av i sitt møte med voldsutsatte. Politihøgskolens formidlingspris 2013 tildeles førsteamanuensis Geir Aas for formidlingen av sitt arbeid om politiets arbeid med vold i nære relasjoner og voldsutsatte kvinners erfaringer med politiet.

Det var en rørt og stolt forsker som mottok prisen.

- Når man får en formidlingspris, burde man jo makte å formidle noe - men akkurat nå er jeg bare målløs og glad, sier førsteamanuensis Geir Aas og fortsetter - men dette er selvfølgelig motiverende for videre forskning og formidling av den.

Det ble også trukket fram at Geir Aas behersker flere publikasjonskanaler på en god måte. Han publiserer i akademiske kanaler, skriver pensumartikler, deltar på konferanser og er en god representant for fagfeltet i dagspressen.

Publisert: - Sist oppdatert: |