Hopp til innhold

Historisk kull uteksaminert fra Politihøgskolen

Utdeling av vitnemålet til Stavern-studenter
UTDELING AV VITNEMÅL: Stavern-studentene fikk utdelt vitnemål av rektor Håkon Skulstad.
Årets avgangskull er det første store kullet med 720 studenter som ble tatt opp på Politihøgskolen. I år er det første gang det har blitt uteksaminert politistudenter i Stavern.

Rektor Håkon Skulstad

- Tre år med politistudier er tilbakelagt. Bachelor i politiutdanning er en krevende utdanning. Mange ulike teoretiske og praktiske fag skaper sammen kunnskapsgrunnlaget for politiyrket, sa rektor Håkon Skulstad til studentene i Stavern.

Skulstad understreket viktigheten av et godt skjønn og gode holdninger, når de nyutdannede står på terskelen til arbeidslivet. Videre poengterte rektor at yrket innebærer møter med mennesker og at det er viktig å møte innbyggerne på en god og respektfull måte.

Rammen rundt uteksamineringen av tredjeårsstudentene i Stavern var stemningsfull. Stolte familiemedlemmer og venner var møtt opp for å se sine egne motta vitnemål.

Politi i endring
- Endelig skal dere få ta fatt på den viktige oppgaven det er å bidra med trygghet for folk. Og jeg kan si det at jeg ser virkelig frem til at dere kommer inn og styrker politiet, sa justis- og beredskapsminister Grete Faremo i sin tale.

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo

Faremo påpekte at studentene kommer inn i et politi som er i endring.

- Jeg er optimist. Og når jeg står her så føler jeg meg virkelig privilegert som justis- og beredskapsminister, og jeg føler meg trygg på at dere også står parate til å være med på å forme fremtidens politi.

Norge privilegert
- Mens mange land rundt oss i Europa må nedbemanne sitt politi, så er vi i den privilegerte situasjonen at vi kan utdanne fler og ansatte fler, sa politidirektør Odd Reidar Humlegård i sin tale til studentene.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård

Humlegård la til at med en bachelorgrad fra Politihøgskolen har studentene fått et faglig nivå og en utdannelse som mange land misunner oss.

Oslo og Bodø
Det var også flotte avslutninger i Oslo og Bodø. Justis- og beredskapsminister Grete Faremo og politidirektør Odd Reidar Humlegård talte til Oslo-studentene i rådhuset. I Bodø ble seremonien avholdt i kulturhuset med blant annet ass. rektor Nina Skarpenes og ass. politidirektør Vidar Refvik på talelisten.

Flere priser utdelt
Idrettsprisen ble utdelt til henholdsvis beste kvinne og beste mann blant studentene. Bestemannsprisen, basert på faglig prestasjon, gikk til en student som gikk første året på Kongsvinger og tredje året i Oslo.

Publisert: - Sist oppdatert: |