Hopp til innhold

Flere innkalles til opptaksprøver

100 meter svømming
OPPTAKSPRØVER: 100 meter svømming er én av de fysiske testene søkerne må gjennom under opptaksprøvene.
1660 søkere innkalles til opptaksprøver ved Politihøgskolen denne våren. Det er 183 flere enn i 2012, en økning på 12 prosent.

Da søknadsfristen gikk ut 1. mars opplevde Politihøgskolen rekordstore søkertall, 4052 søkte seg til skolen. Dette tallet reduseres så gradvis. Mange søker flere utdanninger og noen revurderer sin søknad. 2274 sendte inn alle papirer, 262 flere enn i fjor, og av disse igjen er da 1660 innkalt til opptaksprøver, som gjennomføres flere steder i landet. Der venter fysiske tester og krav, legesjekk, vurdering av personlig egnethet gjennom ulike tester, gruppeoppgaver og et individuelt intervju med opptaksnemndene. Søkernes vandel sjekkes også. Etter denne grundige vurderingen vil det da foreligge et antall kvalifiserte og egnete søkere, som skal konkurrere i «finalen» om 720 studieplasser. Det endelige resultatet om hvem som kommer inn avgjøres i hovedopptaket 20. juli.

- Vi er glad for at de rekordhøye søkertallene i første runde følger oss på den måten at vi også kan innkalle flere enn i fjor til opptaksprøver. Vi ønsker rett og slett hard konkurranse mellom et høyt antall godt kvalifiserte søkere om de 720 studieplassene. Flere som innkalles til opptak er et positivt tegn i forhold til det, sier assisterende rektor Nina Skarpenes.

Publisert: - Sist oppdatert: |