Hopp til innhold

Justis- og beredskapsministeren fornøyd med utdanningen

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo, rektor PHS Håkon Skulstad, avdelingsleder Stavern Siw Thokle og leder for EVU Tor Tanke Holm
ØNSKET VELKOMMEN: Rektor Håkon Skulstad (f.h), avdelingsleder Stavern, Siw Thokle og leder for EVU, Tor Tanke Holm ønsket statsråden velkommen.
Justis- og beredskapsminister Grete Faremo besøkte denne uken PHS, avdeling Stavern. Her fikk justisministeren ett innblikk i skolen sitt arbeid med blant annet beredskaps- og kriseledelse og simulatortrening i «skyting pågår».

Rektor Håkon Skulstad viste frem det PHS gjør for å møte og følge opp utfordringene knyttet til beredskaps- og kriseledelse. Skulstad kunne vise statsråden jeg flere eksempler på konkrete tiltak som øker politiets kriseberedskap.

I lokalene til PHS var politi fra Hordaland i gang med å lære å bruke de nye operasjonssentralene som står klare når nødnettet innføres. I naborommene utdannet nødetatene Brann og Helse sine operasjonsledere i å bruke det nye nødnettet. Samlokaliseringen i øvingssenteret bidrar til å styrke samvirke ytterligere mellom nødetatene. I samtale med statsråden kom det tydelig frem fra partene at dette er et samarbeid og en øvelse de setter stor pris på.

Utdanningen og treningen som gjennomføres her, er et viktig bidrag for å bygge opp beredskaps-Norge.

Simulatortrening «skyting pågår»
Rektor viste statsråden rundt på PHS Stavern og fikk, sammen med avdelingsleder for Stavern, Siw Thokle og leder for EVU, Tor Tanke Holm, også vist frem simulatortreningsrommet hvor studentene øver på «skyting pågår».

Statsråden uttrykte at hun var veldig fornøyd med fokuset på utdanningen. Hun uttalte til pressen at dette var opplæring etter hennes hjerte, og at trening på skarpe situasjoner er veldig relevant.

Før besøket på PHS var statsråden på besøk hos UP. Her gav Faremo uttrykk for stor takknemlighet over UPs innsats, som bidrar i betydelig grad til at færre drepes og skades alvorlig på norske veier.

Publisert: - Sist oppdatert: |