Hopp til innhold

april

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit

Kronprinsessen åpner konferanse om vold mot barn og kvinner

5. mai arrangerer Politihøgskolen (PHS) sammen med «For Kvinners Helse og Trygghet 1,6 Norge» konferansen «Barn og kvinners rett til trygghet og ikke voldelig liv». Konferansen blir åpnet av H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit.
Skjorte politiuniform

9 av 10 nyutdannete i jobb

Nye tall fra Politidirektoratet viser at nær 9 av 10 nyutdannete med vitnemål fra Politihøgskolen i 2013 nå er i jobb i etaten. Det er drøyt 11 prosent flere enn ved årsskiftet.

Vellykket redningsøvelse 2014

Forrige uke ble den årlige redningsøvelsen i Bodø gjennomført. 144 B1-studenter deltok i den omfattende øvelsen.

Store forskjeller i bruk av forsvarlig makt

I studien «Politiets trening på bruk av fysisk makt» viser politioverbetjent Aun Hunsager Andresen at det er store forskjeller i ferdighetsnivået blant polititjenestefolk – og at disse forskjellene er problematiske for norsk politi.
Studenter tar på seg utstyr under skytetrening

Nyutdannet politi får forlenget våpengodkjenning

Politidirektoratet har i dag gjort det kjent at nyutdannet politi får utvidet våpengodkjenning til 18 måneder, mot 12 måneder i dag. Utløpt våpengodkjenning skal fra nå av heller ikke være til hinder for ansettelse av kvalifiserte søkere.

Takka ja til eigen blogg om leiing

Høgskulelektor Rune Glomseth ved Politihøgskolen (PHS) har fått sin eigen blogg i Ukeavisen Ledelse. Tilbodet kom etter fleire artiklar og bidrag om tema leiing.
Mariann Stærkebye Leirvik

Doktorgrad: Etnisk kapital viktigere enn klasse

Mariann Stærkebye Leirvik fra PHS disputerte torsdag 3. april ved Universitetet i Oslo med avhandlingen: «Mer enn klasse: Betydningen av «etnisk kapital» og «subkulturell kapital» for utdanningsatferd blant etterkommere av innvandrere».
Studenter i klasserommet

Flere søkere fra Agder, Vestlandet og Salten

I 2014 var det for andre år på rad et høyere antall søkere enn noen gang før til Politihøgskolen. Det mest markante ved årets søkertall er mange flere søkere fra Agder, Vestlandet og Salten.
Utklipp fra programmet

PHS arrangerer konferanse om vold mot kvinner og barn

5. mai arrangerer Politihøgskolen (PHS) sammen med «For Kvinners Helse og Trygghet 1,6 Norge» konferansen «Barn og kvinners rett til trygghet og ikke voldelig liv». Konferansen åpnes av H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit.
Helikopter under Øvelse Tyr

Fra Øvelse Tyr til reelle kriser

Sogn og Fjordane politidistrikt har etter Øvelse Tyr i 2013 håndtert to reelle kriser, drapene på bussen i Årdal og storbrannen i Lærdal. Distriktet og samarbeidende aktører har samlet mye læring om redning og krisehåndtering på kort tid.