Hopp til innhold

Forbereder studenter på reelt politiarbeid

Studenter med vernemaske
VERNEMASKE: Studentene gjennomfører vernemaske-drill.
Over fire dager i forrige uke fikk bachelorstudentene i Kongsvinger øve seg på hvordan de bør respondere på mange av politiyrkets utfordringer.

- Hensikten med Øvelse Sæter er å koble sammen teori og praksis - og ved det gi studentene både motivasjon og mestringsfølelse. Når B1-studenter står i praktiske situasjoner og bruker pensumet og ferdighetene de har trent på, for å løse problemer, ser vi at læringen er god, sier studieleder Kongsvinger, Vanja Lundgren Sørli.

Løste oppdrag fortløpende
Klasserom, auditorium, låven, arresten, hinderløype, uteområde, garasjen, hundestallen og øvingsboliger ble brukt under øvelsen.

Studenter i hinderløype

HINDERLØYPE: Studentene tar seg selv og en «VIP» gjennom en hinderløype.

- Dag én og to var casebasert instruksjon av klasser. På dag tre ble studentene delt opp i lag, lagene fikk fempunkts ordre og skulle løse en rekke ulike situasjoner som oppstod rundt Sæter gård. Studentene skulle løse oppdrag på løpende bånd, og håndtere dem innen knappe tidsrammer og med de ressurser teamet de er en del av til enhver tid besatt. Den siste dagen ble brukt til test og evaluering, forteller Lundgren Sørli.

Student snakker med dame

HUSBRÅK: Student snakker med dame etter melding om husbråk.

Øvelse Sæter ble arrangert for første gang i fjor, og ser ut til å bli en årlig foreteelse. Undervisningstimer tas fra ulike fag, og settes sammen i en ny setting, hvor både studenter og lærerkrefter bidrar aktivt sammen med ulike samarbeidspartnere.

- I år har blant annet instruktører fra Operativ seksjon Stavern, Oslo og Hamar politidistrikt bistått, og vi har jobbet tett med driftsenheten her på Sæter. Samarbeidet har vært godt og lærerikt for alle parter, påpeker Lundgren Sørlie.

Se også innslag fra Øvelse Sæter på VGTV

Publisert: - Sist oppdatert: |