Hopp til innhold

Fullt trøkk på alle fire studiesteder

Studenter og ansatte under åpningen i Kongsvinger
KONGSVINGER: Spente ansatte og studenter klar for studiestart.
Da er både Kongsvinger, Bodø, Stavern og Oslo i gang med skoleåret for nye studenter ved Politihøgskolen.

Mandag og tirsdag denne uken åpnet alle fire studiestedene ved Politihøgskolene dørene for nye kull og siste års studenter på grunnutdanningen. Lærere og øvrige ansatte er i full sving, studieåret har startet. I tillegg er det ca. 700 studenter som nå skal i gang med sin ettårige praksis i politidistriktene. Også etter- og videreutdanningen ved høgskolen starter nå opp.

Meningsfullt og krevende
- Takk for at dere har valgt en spennende og krevende utdanning som kvalifiserer til et av samfunnets viktigste yrker, som på mange måter er en livsstil. Det er et meningsfylt og utfordrende yrke med mange valgmuligheter, men også et yrke som til tider kan stille dere overfor store prøvelser, sa rektor Håkon Skulstad i sin tale på Sæter gård på Kongsvinger tirsdag.

I sin tale la Skulstad også vekt på at studentene har startet på en utdanning med mange muligheter for videre læring og utvikling.

- Politihøgskolen tilbyr ikke bare bachelorutdanning. I tillegg har høgskolen en rekke etter- og videreutdanninger. Dette er utviklingsmuligheter som er viktig å tenke over og ha et langsiktig perspektiv på.

- Det har vært tomt uten dere, nå er alle endelig på gården igjen, sa en tydelig spent og glad studieleder, Vanja Lundgren Sørli til sine nye studenter.

Lotto og mangfold

Studenter og ansatte i auditoriet under åpningen i Bodø

VELKOMMEN: Ansatte i Bodø ønsket velkommen.

- Velkommen til Bodø og Politihøgskolen, og gratulerer med studieplassen! Mange av dere har sett frem til denne dagen lenge. Vi vet fra tidligere undersøkelser at flere av våre søkere har hatt lyst til å bli politi helt siden de var ganske små, og slik er det nok for mange av dere også, sa assisterende rektor Nina Skarpenes.

Hun snakket til studentene om at det i starten er lett å se ulikhetene hos studentene, men om få måneder er det viktig å ta fram forskjelligheten som hver om en har, også når de skal gå i uniform.

- Vi ser på ulikhet og mangfold som en styrke. Det er et politisk mandat at norsk politi skal speile samfunnet og være for hele befolkningen. Vi rekrutterer bredt, og det er behov for at dere har ulike meninger og tør å vise disse frem. Alle skal ikke være like på Politihøgskolen, sa Nina Skarpenes.

- Velkommen og gratulerer med dagen. Dere som sitter her har rett og slett vunnet i Lotto, siden dere er så heldige å få gå på Politihøgskolen i Bodø, smilte en nyutnevnt  avdelingsleder for avdeling Bodø, Johnny Steinbakk.

Avdelingslederen formante om at det er tøffe tider som venter studentene. Han kom med gode og velmente råd til studentene om at det bare er å brette opp armene og ta fatt så fort som mulig.

Ta vare på talentet

 

Studenter og ansatte i salen under åpningen i Stavern

ÅPNET BALLET: Avdelingsleder Siw Thokle ønsket studentene i Stavern velkommen til studiestart.

I Stavern mandag sa assisterende rektor Nina Skarpenes blant annet dette til de nye studentene:

- Her på Politihøgskolen vil vi legge til rette for at du skal utnytte ditt talent, men du må gjøre jobben. Det er du som må velge hvor god du skal bli. Det er du som nå har mulighet til å bli en svært god politistudent, eller en mer gjennomsnittlig. Bruk evnene dine, forvalt ditt talent.

Også i Stavern understreket hun betydningen av mangfold.

Studenter og ansatte i skolegården under åpningen

OPPROP: Spente studenter i Oslo ventet på å bli ropt opp og delt inn i klasser.

- Vi ser på ulikheten og mangfoldet som en styrke. Vi har rekruttert studenter med ulik bakgrunn, nettopp for at dere skal lære av forskjellene dere i mellom, og bli kjent med mennesker som kommer fra en bakgrunn som er annerledes enn den du selv kjenner.  

I Bodø var også politimester Geir Ove Heir i Salten politidistrikt opptatt av studentenes resultater:

- Kom i gang. Husk, jeg ansetter ingen som ikke har bestått alle sine eksamener, understreket politimesteren til studentene i tredje studieår.  

Publisert: - Sist oppdatert: |