Hopp til innhold

PHS trapper opp utdanning for Utrykningsenhetene

Mannskap under øving med MP-5 i fullt utstyr
KREVENDE: UEH-opplæringen er krevende, her fra øving med MP-5 i fullt utstyr. Illustrajonsfoto: Politidirektoratet
I studieåret 2014/2015 vil Politihøgskolen (PHS), i tillegg til egne lokasjoner, ta i bruk Rygge som øvingssenter i opplæringen av innsatspersonell i kategori IP3 – de såkalte Utrykningsenhetene (UEH).

Politiet har av regjeringen fått i oppdrag å øke antall innsatspersonell i kategorien 3, som kvalifiserer for tjeneste i UEH. Opptrappingen kom som et resultat av evalueringene etter 22. juli. Målet er å øke antallet fra ca. 800 til ca. 1200 på landsbasis i denne innsatskategorien innen sommeren 2015, som er politidistriktenes innsatsstyrke. Det er Politihøgskolen som står for opplæringen.

- Opptrappingen har ført til at vi, i tillegg til å bruke våre egne lokasjoner i Stavern og på Kongsvinger, har måttet finne eksterne lokaler for å gjennomføre opplæringen. På Rygge er det godt tilrettelagt for denne type opplæring, med god infrastruktur for operativ trening og moderne klasserom, sier leder for operativ seksjon, Per Olaf Torkildsen og legger til at det også er viktig at forlegning og bespisning er på det samme området. - Vi trenger egnede øvingsfasiliteter, og valget falt på Rygge i denne omgang.

Publisert: - Sist oppdatert: |