Hopp til innhold

Sammen i kampen mot cyberkrim

CCIS logo
ÅPNING AV CCIS: 15. august åpnet CCIS, et forsknings- og utdanningssenter i informasjonssikkerhet - Center for Cyber and Information Security, på Gjøvik.
Politihøgskolen (PHS) og Høgskolen i Gjøvik (HiG) inngikk i mars avtaler om et omfattende samarbeid med hovedmål å styrke utdanning og forskning innen cybersikkerhet. 15. august ble Center for Cyber and Information Security (CCIS) på Gjøvik åpnet.

- Som en del av samarbeidet mellom HIG og PHS er det etablert en felles erfaringsbasert master i informasjonssikkerhet. Denne avtalen og dette studiet er viktig for å møte kriminalitetsutviklingen, sier rektor ved Politihøgskolen Håkon Skulstad.

- Samfunnet trenger nye samarbeidsrelasjoner for å møte kunnskaps- og kompetansebehovene som utviklingen når det gjelder den nye teknologien fører med seg, derfor er dette samarbeidet viktig for å styrke utdanning og forskning innen cybersikkerhet.

Mange aktører med på laget
Center for Cyber- and Information Security (CCIS) vil ha mange samarbeidspartnere, både innenfor offentlig og privat sektor. Partnere innen etterforskning av digitale spor og cyberkriminalitet inkluderer også Økokrim, Kripos, Politidirektoratet, Politiets sikkerhetstjeneste, Oslo politidistrikt og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, i tillegg til PHS og HiG.

Publisert: - Sist oppdatert: |