Hopp til innhold

- Nå starter selve livet!

Jo Emil Vigen og rektor Håkon Skulstad
BESTEMANNSPRISEN: Jo Emil Vigen ble tildelt «Bestemannsprisen 2014» av rektor Håkon Skulstad for sin faglige prestasjon.
Justisminister Anders Anundsen med lovord til studentene som forrige uke kastet luene i været etter vel gjennomført bachelor ved Politihøgskolen.

Torsdag og fredag forrige uke ble de ferdig utdannede politimenn og -kvinnene uteksaminert fra Politihøgskolen. Det ble holdt flotte seremonier både i Oslo Rådhus, Kulturhuset i Bodø, og Bølgen Kulturhus i Larvik med musikalske innslag og taler og besøk fra blant annet justisministeren, politidirektøren, ordfører og statssekretær.  

Avgangsstudentene i Bodø kaster luene i lufta

LUENE I LUFTA: Luene ble kastet i lufta etter mottatt vitnemål. Her fra seremonien i Bodø.

En dag preget av stolthet
Rammen rundt uteksamineringen av tredjeårsstudentene var som alltid stemningsfull med stolte familiemedlemmer og venner tilstede for å se sine egne motta vitnemål. I tillegg ble det utlevert priser for skolens beste student og beste idrettsprestasjoner. Idrettsprisen ble utdelt til henholdsvis beste kvinne og beste mann blant studentene. Bestemannsprisen, basert på faglig prestasjon, gikk til en student som gikk i Oslo.

I Bodø ble det holdt taler av blant annet statssekretær Hans Røsjorde fra Justis- og beredskapsdepartementet, samt assisterende politidirektør Vidar Refvik. I Stavern talte justisminister Anders Anundsen og avdelingsdirektør i Politidirektoratet, Knut Smedsrud. Anundsen og politidirektør Humlegård var også tilstede i Oslo Rådhus sammen med ordfører Fabian Stang.

Gjennomgangstema for alle talene var en stolthet over studentene og det karrierevalget de har tatt. Alle gledet de seg på vegne av studentene, og blant annet rektor Håkon Skulstad og justisminister Anundsen la vekt på at selv med vitnemålet i hånden er avgangsstudentene ikke ferdig utlærte.

- Det er hardt å være student, men det er krevende å være politi, avsluttet rektor Skulstad i sin tale, til gjenkjennende nikk fra salen.

Publisert: - Sist oppdatert: |