Hopp til innhold

Europride 2014: Politiforum tildelt pris for «Ut av skapet»

UT AV SKAPET: Politistudent Åsmund Ebbestad kom ut av skapet, i en flott og prisvinnende reportasje i Politiforum. Foto: Politiforum.
20. juni er den offisielle åpningen av Europride. I den anledning ønsker vi å dele Politiforum og journalist Erik Inderhaug sin prisbelønnede reportasje om den homofile politistudenten som kom «ut av skapet» og stilte i homoparaden, i full uniform.

- Politihøgskolen arbeider for mangfold, åpenhet og inkludering, inn mot både studenter, ansatte og i hele politietaten. Vi gratulerer Politiforum og Erik Inderhaug med et godt utført arbeid om et viktig tema, sier assisterende rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen. 

Den gjeve «Journalistprisen» ble tildelt Politiforums journalist i hard konkurranse med et utall journalister fra Fagpressens 240 medlemsblader. Erik Inderhaug ble også prisbelønnet for sitt arbeid for to år siden.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:
«Politiforum tar i denne artikkelen et viktig ansvar for å løfte frem et tema som er vanskelig for flere hundre norske polititjenestefolk, der de fleste fremdeles skjuler sin legning. Erik Inderhaugs hjertevarme artikkel overbeviste juryen».

Les mer om pristildelingen og les hele reportasjen.

Publisert: - Sist oppdatert: |