Hopp til innhold

Stolt på stand

Folk rundt politiets og Politihøgskolens stand
STAND: De som er innom får god informasjon om politiyrket og -utdanningen av de som er på jobb.
Pride Park på Rådhusplassen ble i går åpnet av statsminister Erna Solberg. I år stiller Politihøgskolen og politiet for første gang med stand. Pride Park er åpen til og med lørdag 28. juni.

- Jeg er stolt over at Europride har kommet til Oslo for andre gang. Forrige gang, i 2005, ble det satt ny deltakerrekord i Prideparaden med nærmere 20 000 deltakere. Jeg håper den rekorden blir slått i år, sa statsminister Erna Solberg da hun åpnet Pride Park på rådhusplassen.

Over førti forskjellige organisasjoner, blant annet Human-Etisk Forbund, Arbeiderpartiet, Amnesty og Høyre, er i parken med stand. Politihøgskolen og Oslo politidistrikt har gått sammen om stand, hvor målet er og informerer om politiyrket og utdanningen - og være en synlig aktør i å forebygge diskriminering og å vise at etaten er opptatt av mangfold og inkludering.

- Selv om vi er kommet langt i Norge, har vi fortsatt utfordringer. For mange er identitetsdannelsen i tenårene utfordrende. Miljøet du vokser opp i er avgjørende, og ikke minst i mange minoritetsmiljøer er det fortsatt store tabuer rundt homofili, understreket statsministeren.

Godt besøkt stand
- Kan du be han arrestere meg, utbrytes det lattermildt av en av de første besøkende ved standen. Ingen blir arrestert, men det er god stemning ved standen. De som er innom får god informasjon om politiyrket og -utdanningen av de som er på jobb. Det informeres om generalistutdanningen og om politiets fokus på hatkriminalitet - og noen av de besøkende forlater standen med et drops, en lommelykt og større kunnskap om etaten.

Tilbakemeldingene fra de som besøker standen var veldig positive. Mange uttrykker at de synes det er viktig at politiet og Politihøgskolen er i parken.

Far og sønn i Paraden
Åsmund Ebbestad er en av studentene som står på stand på vegne av Politihøgskolen. I fjor stod han fram som homofil, og gikk paraden for første gang og i uniform, sammen med sin far, ordenssjef ved Drammen politistasjon, Dag Ingvald Ebbestad. Neste uke går Ebbestad senior av med pensjon, men ikke før han for andre gang går paraden sammen med Åsmund.

- Det var en utrolig fin opplevelse. Jeg var litt engstelig først jeg og, for hvordan reaksjonene ville bli og hvordan jeg ville forholde meg til det. Men da jeg møtte alle de flotte kollegaene som jeg gikk sammen med og endatil opplevde den voldsomme støtten som vi fikk langs ruta da forsvant engstelsen, forteller pappa Ebbestad når han blir spurt om hvordan han hadde opplevd å gå i paraden i 2013.

Far og sønn Ebbestad ble intervjuet av NRK Norgeslasset, hør innslaget her.

I år håper man på rekorddeltagelse fra politiets side. Europride-paraden er på lørdag 28. juni, kl. 13.00.

Publisert: - Sist oppdatert: |