Hopp til innhold

Flere på opptaksprøver ved Politihøgskolen

Fysisk test løp
ØKNING: Nesten 10 prosent flere til opptaksprøver i 2014 enn i 2013.
1725 har meldt seg på til opptaksprøver ved Politihøgskolen. Det er 155 flere enn i fjor, en økning på nesten 10 prosent.

4229 søkte Politihøgskolen innen fristen 1. mars. Det var også 155 flere enn «rekordåret» 2013. Flere hadde Politihøgskolen som førstevalg, flere sendte inn alle nødvendige papirer innen fristen, og 1870 fikk innkalling til opptaksprøver, også det en økning på 10 prosent. Av disse meldte altså 1725 seg på opptaksprøvene, som nå har startet opp over hele landet. Det er med andre ord hardere konkurranse om de 720 studieplassene enn noen gang før.

Se grafen i full størrelse

- Det er svært gledelig at den økte interessen for å søke Politihøgskolen holder seg gjennom søknadsløpet. Økt interesse for politiutdanningen er grunnleggende bra, også at flere prioriterer studiet på første plass. Men ikke minst viktig er det at flere sender inn alle papirer, flere kvalifiserer for å bli innkalt og at flere har meldt seg opp. Det lover godt for det videre opptaket, vi ønsker konkurranse hele veien for til slutt å kunne gi et tilbud om 720 studieplasser til godt egnete og kvalifiserte studenter fra høsten av, sier assisterende rektor Nina Skarpenes.

Søkerne skal nå igjennom en rekke opptaksprøver før Politihøgskolen sitter igjen med de best egnete og kvalifiserte søkerne, som får beskjed via Samordna opptak 20. juli.

Publisert: - Sist oppdatert: |