Hopp til innhold

Åpnet dørene for VGS-elever

Fremvisning av patruljebil
PATRULJEBIL: I skolegården viste Oslo-politiet frem en uniformert patruljebil med utstyr.
Under «Åpen dag» ved Politihøgskolen i Oslo fikk elever fra videregående skole og andre interesserte et innblikk i politiutdanningen og politiyrket.

Sara (19) fra Oslo går tredje året på videregående skole og tenker på å søke politiutdanningen neste år. Hun er på Åpen dag for å få vite mer om utdanningen og yrket.

- Jeg synes det er spennende at politiyrket gir mange muligheter, men jeg er usikker på hvilken retning jeg ville valgt.

I løpet av dagen kunne de besøkende blant annet overvære en øvelse i øvingsleiligheten, se nærmere på en patruljebil og hvordan man trener arrestasjonsteknikk og skyting. Informasjon om forebygging, etterforskning og kriminalteknikk stod også på programmet, og de som ønsket kunne prøve seg på noen av de fysiske testene for opptak.

Ny dykketest
Foran opptaket i 2014 justerer Politihøgskolen de fysiske testene som søkerne må bestå for å komme inn på bachelorutdanningen. Den største endringen er at det innføres en ny test i hoveddelen svømming, dykk på 2,5 meter. I tillegg er det justeringer på de andre hoveddelene - les mer om de fysiske justeringene og se alle opptakskravene.

Publisert: - Sist oppdatert: |