Hopp til innhold

Høyaktuelt om menneskehandel

PANELDEBATT: Foredragsholderne Mildrid Mikkelsen, Rune Sivertsen, Silje E. Stenvaag og Jarle Bjørke stilte på slutten av dagen til paneldebatt.
Menneskehandel sto på programmet da Politihøgskolen (PHS) i Oslo avholdt temadag for studenter og ansatte.

- Dagen har vært utrolig spennende. Det er betryggende å få innføring i menneskehandel før vi skal ut i arbeid, sier B1-student Helene. Både hun og medstudent Kristine forteller at emnet er enda mer aktuelt enn de hadde trodd på forhånd.

Kristine og Helene

LÆRERIKT: Kristine (t.v) og Helene synes temadagen var lærerik.

- Skolen har engasjert dyktige foredragsholdere, som tydelig brenner for det de jobber med. De viser forskjellige synspunkter ved menneskehandel, noe som er veldig positivt, forklarer Kristine.

Ikke et nytt fenomen
Temaet menneskehandel ble presentert fra ulike perspektiv; juridisk, bistand og politi. Rune Sivertsen var en av de som snakket til forsamlingen. Han jobber som etterforsker ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, og er den mannen som har jobbet lengst med menneskehandel i norsk politi. Han var ærlig på at det er et tøft tema å jobbe med.

- Politiyrket har gitt meg mye frustrasjon. Men også veldig mye glede, fortalte han. Menneskehandel er ikke et nytt fenomen. Selv om loven som gjorde menneskehandel ulovlig kom i 2003, er dette et komplekst problem som går langt tilbake i tid.

Under temadagen ble flere potensielle saker om menneskehandel diskutert i plenum, og studentene ble satt på prøve av foredragsholderne.

Fortsatt svært aktuelt
Høgskolelektor ved PHS Oslo, Birgitte Ellefsen, har sydd sammen opplegget for dagen sammen Maya Brenna Nielsen ved PHS i Kongsvinger.

- Målet er å gi studentene en mulighet til å lære om et svært aktuelt tema - via folk som jobber med dette ute i felten, forklarer Ellefsen og legger til:

- Vi ønsker å gi deltakerne innblikk i ulike perspektiver på temaet, og vise at politiet samarbeider med andre instanser i arbeidet mot menneskehandel.

Avdeling Bodø og Kongsvinger vil også holde liknende temadag i løpet av høsten.

Publisert: - Sist oppdatert: |