Hopp til innhold

Ivrig etter å møte politihverdagen

Politistudentene i oppstilling
OPPSTILLING: Studentene på oppstilling.
Politistudent Heidi er en av de 20 studentene som nå er i gang med sitt andre studieår i Follo politidistrikt.

- Det klør i fingrene etter å komme i gang med det operative politiarbeidet, sier B2-student Heidi som et utplassert i praksis i Follo politidistrikt.

Seks av studentene er plassert i Askim, mens resten befinner seg i Ski.

- Hele gjengen har vært samlet i tre uker, hvor vi har fått en grundig innføring i hvordan det fungerer i Follo. Vi har blitt proppet full av informasjon og for de fleste har det klødd ekstra i fingrene etter å komme i gang med det operative arbeidet. Likevel er vi godt fornøyd med en nokså rolig og grundig start på praksisåret, forteller Heidi.

Lov til å feile
I de tilbakelagte ukene har studentene vært gjennom skyting med MP5, trafikkontroll og ulike caser.

Heidi under en øvelse med biltyv

BILTYV: Heidi pågriper en «biltyv» under en av casene utenfor Øvingssenteret i Askim.

- Vi har møtt meget gode instruktører som motiverer og engasjerer oss. De har gitt oss lov til å feile, men kommet med konstruktive tilbakemeldinger, som vi tar med oss videre. Med så gode og flinke folk rundt oss, sitter vi alle igjen med et meget godt inntrykk av politidistriktet. Vi har også blitt kjent med praksisveilederne våre, noe som ser veldig lovende ut, uttaler politistudenten.

Hun legger til at de praksisansvarlige, Brekke og Høvde, har tatt studentene imot med åpne armer.

- De har allerede fått mange stjerner i boken, spesielt etter at det ble servert pølser til lunsj på Durud skytebane. Jeg vil takke alle som har hjulpet oss de første ukene, og vi ser alle frem til å bli bedre kjent med oss selv, politidistriktet og fremtidige kollegaer, avslutter Heidi.

Publisert: - Sist oppdatert: |