Hopp til innhold

februar

Diagnose: Vi trenger et mangfoldig politi

Legen Wasim Zahid har sagt ja til å være ambassadør for politiutdanning. - Den største fordelen med et mangfoldig politi er at det bringer politiet og befolkningen nærmere hverandre, sier han.
Arild Bakken

Politiarbeid på staden

Pilotprosjektet «Politiarbeid på stedet» testar kva oppgåver knytte til etterforsking og arbeid med straffesaker som er eigna til å bli utført av patruljen.
Statsminister Erna Solberg, Iselin Nybø fra Venstre og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen

Positive signaler om PHS i ny politistruktur

Forslaget om Nærpolitireformen ble fremlagt på Politihøgskolen (PHS) tirsdag 17. februar. Rektor Nina Skarpenes ser mange positive signaler for høgskolen i avtalen mellom Regjeringen og Venstre.

Etterforskning på stedet

På sambandet lyder en melding om at en person er blitt slått i hodet med en flaske utenfor en bygård. En ung mann med blå caps er observert – patruljen rykker ut til stedet.
Førstelektor Jaishankar Ganapathy og politioverbetjent Tor Damkås

Fem millioner euro over fem år

Politihøgskolen (PHS) sammen med andre utvalgte samarbeidspartnere både fra Norge og utlandet har fått tildelt fem millioner euro EU-midler, over en fem års periode. Midlene er tildelt prosjektet «Community-Based Policing and Post-Conflict Police Reform».
Rektor Nina Skarpenes på talerstolen

Dialog om endring

Det var stort engasjement og godt oppmøte på Politihøgskolen (PHS) sin Utdanningskonferanse. Også i år inviterte skolen til debatt, denne gangen var temaet «Praksisstudiet i bachelorutdanningen - behov for endring?».
Smilende student med bøker foran seg

Politistudenter mest fornøyd med utdanningen

Tallene fra Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) er gjort tilgjengelig, og de viser at studentene ved Politihøgskolen (PHS) er Norges mest fornøyde studenter.
Politihund av typen Schäfer

6000 ord var ikke nok

Magasinet «Politihunden» valgte i siste utgave å trykke den utvida bacheloroppgaven til tidligere politistudent Idar Helland. Det gjør ham både glad og ydmyk.