Hopp til innhold

Diagnose: Vi trenger et mangfoldig politi

AMBASSADØR: Wasim Zahid er ambassadør for politiutdanning. For mange er han kjent som en samfunnsdebattant og som legen som står bak #twitterlegen.
Legen Wasim Zahid har sagt ja til å være ambassadør for politiutdanning. - Den største fordelen med et mangfoldig politi er at det bringer politiet og befolkningen nærmere hverandre, sier han.

Wasim Zahid påpeker at når man ser «sine egne» i politistyrken, blir holdningen om «oss mot dem» borte.

Politihøgskolen har spurt og fått med flere ambassadører for politiutdanning. Ambassadørene skal bidra til å skape oppmerksomhet rundt ønsket om flere med innvandrerbakgrunn inn i politiet, og delta på ulike aktiviteter i Politihøgskolens regi.  

- Vi er svært glad og takknemlig for at samfunnsengasjerte mennesker vil bidra til at politiutdanningen kommer tydeligere frem når unge mennesker med innvandrerbakgrunn skal velge høyere utdanning. Vi er alle enige om at det er et stort behov for å snakke politiutdanningen opp og frem. Her er våre ambassadører en unik mulighet med sitt engasjement, sin troverdighet og sin appell, sier seniorrådgiver ved Politihøgskolen, Akhtar Chaudhry.

Tjent med en sammensatt politistyrke
- Jeg valgte å stille opp som ambassadør for politiutdanning fordi jeg mener vi er tjent med en bredt sammensatt politistyrke som representerer alle delene av befolkningen. Når publikum ser at politikvinner og -menn er vanlig mennesker som deg og meg, vil de også i større grad identifisere seg med dem, respektere dem, og sette pris på jobben de gjør for å få oss alle til å føle seg tryggere, uttaler Wasim Zahid.

Zahid mener at utdanning er viktig av mange årsaker.

- Utdanning gir større kunnskap, evne til refleksjon og kritisk tenkning. Dessuten er utdanning en viktig billett til arbeidslivet. Det stilles stadig høyere krav til kompetanse, og det er stor konkurranse om arbeidsplassene. En god utdanning blir derfor viktig i kampen om gode jobber. 

Publisert: - Sist oppdatert: |