Hopp til innhold

Fått en ryggsekk med kunnskap

Even Bentz Sollie og medstudenter
FORNØYD STUDENTRÅDSLEDER: Med vitnemålet i hånden er Even Bentz Sollie (i midten) klar for nye utfordringer som politi.
Studentrådsleder Even Bentz Sollie sa under avslutningen at når studentene går ut i jobb, må ryggsekken med kunnskap de har fått fylles opp med enda mer erfaring.

 - Årene vi nå har vært igjennom har vært varierte, spennende og morsomme, med sine oppturer og nedturer. Utdanninga har vært bred, og vi har lært alt fra hvordan å sette på håndjern til detaljert kunnskap om ulvemotstanden i Østerdalen, sa Even Bentz Sollie med et smil om munnen.

Det var den 20. gangen at politistudenter ble feiret i Oslo rådhus. På stolradene satt festkledde familiemedlemmer og venner, alle med nyladet mobiltelefon for å få et blinkskudd av sin student når vitnemålet ble delt ut.

- Dere studenter har valgt et studium som leder frem til et av velferdsstatens viktigste yrker. Politiets arbeid for å sikre ro og orden for borgerne er en forutsetning for at vi skal føle oss trygge i hverdagen. Politiet skal beskytte demokratiet, forsvare menneskerettighetene, slik at folk kan leve i åpenhet og frihet, sa rektor Nina Skarpenes.

Internasjonalt blikk på verden
Seremonien fikk et internasjonalt preg da generalsekretær i Interpol, Jürgen Stock, overraskende dukket opp. Han sa i talen sin at han var glad for å overvære seremonien og kom med en oppfordring til studentene om å tenke internasjonalt.

Generalsekretær i Interpol Jürgen Stock

BESØK: Generalsekretær i Interpol Jürgen Stock tok seg tid til å overvære seremonien i rådhuset under sitt besøk i Oslo.

- Dere er ikke bare blitt polittjenestemenn og –kvinner i Norge, men en del av den globale politistyrken, avsluttet han.

Publisert: - Sist oppdatert: |