Hopp til innhold

Nyutdannet politi skal være modige

Studentene kaster lua
LUENE I LUFTA: Avgangsstudentene i Stavern markerte slutten på tre års studier med å kaste luen i luften i Bølgen kulturhus.
Under avslutningsseremoniene for årets avgangskull i Bodø og Stavern fikk de nyutdannete et klart råd med på veien: Dere må være modige - og takle nye utfordringer.

I Bodø kom sommeren samme dag som avslutningsseremonien for politistudentene. I strålende solskinn stilte studentene opp utenfor Stormen konserthus.

Studentene stiller opp

OPPSTILLING: Spente studenter i Bodø under oppstilling.

Det er aller første gang avslutningsseremonien blir arrangert i det nye komserthuset, som sto ferdig i november 2014. Bygget fikk nylig Statens Byggskikkpris 2015.

Mange bidrag
De ansatte fremførte en sang de hadde laget til studentene, og høstet god tilbakemelding. Rektor Nina Skarpenes oppfordret i sin tale de ferske polititjenestepersonene til å vise mot.

De ansatte på scenen som synger

SANG: De ansatte i Bodø fremførte en sang for studentene.

- «Jeg er modig» er en av verdiene i medarbeiderplattformen for politiet. Jeg vil avslutte denne hilsenen med en oppfordring til dere. Vis mot til å ta ansvar. Vis mot til å gjøre valg. Vis mot til å stå i motvind. Vi som har jobbet med dere i tre år, tror at dere har mot. Og samfunnet vårt stoler på at dere har det, sa rektor.

Være med på å endre norsk politi
Med toner fra Sandefjord Storband åpnet avslutningen for avgangsstudentene i Stavern i Bølgen kulturhus i Larvik. Assisterende rektor Tor Tanke Holm snakket om den spennende tiden de nyutdannede går i møte.

Ass. rektor Tor Tanke Holm

TALTE: Ass. rektor Tor Tanke Holm på talerstolen.

- I forrige uke vedtok Stortinget politireformen. Nå starter det krevende arbeidet med å gjennomføre reformen. Dere går derfor spennende tider i møte. Det som er helt sikkert er, at endringer kommer, og at dere er så heldige å få ta del i dette.

- Dere er nyutdannede og med deres oppdaterte kompetanse, skal dere være med på å endre norsk politi. Det gir muligheter og utfordringer. Jeg håper og tror at dere gjennom utdanningen er forberedt på å stå i det uvisse, stå i endringer.

Avdelingsleder Per-Ludvig Kjendlie gav også studentene et par råd på veien.

- Re opp senga di - sett høy standard. Se dere i speilet - det er dere som det kommer an på nå.

Publisert: - Sist oppdatert: |