Hopp til innhold

Samvirke i praksis

Brann, politi og ambulanse bærer en markør på båre under redningsøvelsen i Bodø 2015
RESSURSENE FINNER HVERANDRE: Redningskonferansen bidrar til god samhandling på tvers av etatene. Illustrasjonsfoto fra Redningsøvelsen i Bodø tidligere i år. Foto: PHS Bodø
Mandag 21. september går Redningskonferansen 2015 av stabelen på Thon Congress Gardermoen. Årets tema er «Samvirke i praksis».

Tradisjonen tro arrangerer Politihøgskolen (PHS) Redningskonferansen, som i fjor samlet 387 mennesker fra ulike etater. Konferansen er et forum for erfaringsutveksling på tvers av etatene.

- Politihøgskolen startet opp konferansen etter Gjørv-kommisjonen rapporterte at 22. juli var dagen nødetatene ikke fant hverandre. Vi så et behov for samhandling på tvers av etatene, og har videreutviklet konseptet, sier politioverbetjent  Bjørn Danielsen. Bjørn hadde sin siste arbeidsdag ved PHS 8. mai, men er også involvert i arbeidet med årets konferanse.

Konferansen er delt inn i tre deler; en taktisk del, en operasjonell del og en strategisk del. Konferansen arrangeres i samarbeid med Justis- og beredskapsdepartementet, Politidirektoratet, Helsedirektoratet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

- Dette er etter hvert blitt et spleiselag, og i år er de tre viktigste departementene og direktoratene innenfor krisehåndtering med på laget. Vi ønsker at PHS fortsatt skal ha et eierforhold til konferansen også i fremtiden, men at Justis- og beredskapsdepartementet – som eier redningstjenesten i Norge – kan ta over stafettpinnen med driften av konferansen videre, forteller Bjørn.

Han understreker at dette er en fin anledning til å møte folk fra andre etater, og oppfordrer ansatte på PHS til å delta. Målet er over 500 deltakere totalt.

De 250 første som melder seg på konferansen får subsidiert sin billett, og betaler kun kr. 650,-. Resten betaler kr. 1600,-.

Program
Påmelding til Redningskonferansen 2015

Publisert: - Sist oppdatert: |