Hopp til innhold

Programmet er klart - påmeldingen åpen

Politi og innvandring på Storskog
PRESS PÅ STORSKOG: Norge opplevde en strøm av asylsøkere over Storskog i 2015, noe som skapte et stort press på både politi og øvrige myndigheter. Tema belyses på konferansen. Foto: Politiforum
Da er programmet klart til Forskningskonferansen 2016. Invitasjon er sendt ut til etaten, og påmeldingen er åpen - i år etter prinsippet «først til mølla».

Datoene for årets konferanse er torsdag 9. juni og fredag 10. juni, og som vanlig arrangeres konferansen i Politihøgskolens lokaler på Majorstua i Oslo.

Tema i 2016 er: «Politiet ved nye grenser - trusler, makt og beskyttelse».

Makt og bevæpning
Dag 1 tar blant annet for seg grenser for beskyttelse i et samfunnsperspektiv, reformen i politiet, og trendrapport fra Oslo, med påfølgende diskusjon. 
Etter lunsj blir det en større del om bevæpning, med innledere, kommentarer og debatt.

Siste del av dagen tar for seg politiets bruk av makt - og avsluttes med en innledning under overskriften: «Hvem skal beskytte oss - Torvald eller Stomperud?».

Hengelås på datatastatur

DIGITALE UTFORDRINGER: Politiet trenger effektive verktøy - og dataanalyse. Men hvor går grensen for kontroll og muligheter - i en dataverden med fri flyt? Foto: Pixabay

Dag 2 starter med et blikk på forutseende politi og dataanalyse som tjeneste i et smart politi. Etiske perspektiver på utvikling av politimetoder - og teknologi, følger deretter.

Resten av dagen har blikket mot Europa og verden, hvor humanitære og fysiske grenser belyses, sammen med problemstillinger knyttet til flyktninger og politiets innsats.

Les hele programmet  og meld deg på. Påmeldingsfrist er 20. mai.

Eventuelle spørsmål om konferansen kan rettes på e-post til:

Media velkommen
Forskningskonferansen er åpen for media – ta kontakt med Kommunikasjonsenheten, e-post: , for eventuelle spørsmål og påmelding, slik at vi kan legge best mulig til rette.

Publisert: - Sist oppdatert: |