Hopp til innhold

Kongsvinger

Politihøgskolens utdanningssenter Kongsvinger
Politihøgskolen har firestudiesteder og utdanningssenteret Kongsvinger ligger på Sæter gård, ca. 3 km nord for Kongsvinger sentrum.

Utdanningssenteret har 144 studieplasser på første året i bachelorutdanningen. Etter det andre året ute i praksis, tas det tredje og avsluttende året i Oslo. Studentmiljøet på Kongsvinger er lite og oversiktlig. Det legges vekt på et godt faglig og sosialt miljø med god oppfølging og veiledning både fra lærerne og fra administrasjonen.

Høsten 2009 stod et nytt undervisningsbygg ferdig. Bygget består av resepsjon, kantine, kontorer, auditorium, gymsal, AT-sal, undervisningsrom, grupperom og lesesal. På Sæter finnes også et velutstyrt og moderne treningsstudio. Kongsvinger er organisert under idrettslaget ved Politihøgskolen i Oslo.

Sæter gård var tidligere en jord- og skogbruksskole. Nå er gården et moderne utdanningssenter der Politihøgskolen arrangerer politioperative kurs for studenter og politietaten. Hundetjenesten holder til på utdanningssenteret.

SiO

Som student blir du tilknyttet Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) så snart du har betalt semesteravgiften. SiO er en studentstyrt serviceorganisasjon med tilbud som skal gjøre ditt liv som student enklere.

I Kongsvinger er det et studenthus som ble bygget i 2009 for politistudentene. Bygget har 86 boenheter bestående av møblerte hybler hvor fem deler hyggelig kjøkken/oppholdsrom og to bad, møblerte ett-roms leiligheter med eget kjøkken og bad, umøblerte to- og tre-roms leiligheter med eget kjøkken og bad. I tillegg til SiO, er det mange private utleiere i Kongsvinger.

Kongsvinger by

Kongsvinger er handels- og regionsenter i Sør-Hedmark. Kongsvinger ligger sentralt til på østlandet, med under en times reisetid til Gardermoen og vel én time til Oslo. Det er et godt kollektivtransporttilbud til Oslo og innen Kongsvinger sentrum.

Kongsvinger er en aktiv by med et rikt forenings- og kulturliv. Innen lagidrett er det muligheter innenfor blant annet fotball, håndball, ishockey og volleyball. Videre er det organisert trening innenfor sykling, friidrett, kampsport, klatring og skyting. Det er gode muligheter for egentrening og friluftsliv. I Kongsvinger sentrum finnes det innendørs fotballhall, klatrevegg, ishockeyhall og svømmehall. Byen har et golfanlegg, kunstsnøanlegg for langrenn samt et rikt omfang av sykkel- og langrennstrasèer. Det finnes også gode jakt og fiskemuligheter i distriktet. Les mer om mulighetene i Konsgvinger på Kongsvinger kommunes nettsider

Les også om studiestedene Oslo, Bodø og Stavern.

Publisert: - Sist oppdatert: |