Hopp til innhold

Oslo

Politihøgskolen Oslo
Politihøgskolen i Oslo er sentralt plassert på Majorstuen med gangavstand til sentrum.
På høgskolen finnes både øvingsleilighet, spesialrom for kriminalteknisk undervisning, øvingssimulator, politistasjon til øving, kantine, bibliotek, svømmehall, gymnastikksaler, trenings- og styrkerom. Høgskolen har også trivelige auditorier, klasserom og grupperom. Det er flott lagt til rette for løpetrening og andre aktiviteter i nærområdet. Politihøgskolen har også et eget idrettslag.  

Fadderordning

Som ny politistudent i Oslo blir du en del av fadderordningen. De nye studentene blir delt inn i grupper som flere faddere, tredjeårsstudenter, har ansvar for den første uka - fadderuka. Fadderne arrangerer aktiviteter, og eksempeler på aktiviteter som tidligere har vært på programmet er rebusløp og og grilling. Fadderuka er en sosial uke der du fort kommer i kontakt med dine medstudenter.

SiO

Som student blir du tilknyttet Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) så snart du har betalt semesteravgiften. SiO er en studentstyrt serviceorganisasjon med tilbud som skal gjøre ditt liv som student enklere.

Ved betalt semesteravgift kan du nyte godt av mer enn 7500 studenthybler og -leiligheter, Norges største studentbokhandel, treningsanlegg, kafeer og kaffebarer, studenthytter, helsetjeneste spesielt for studenter, gratis rådgivningstjeneste, gratis karriereveiledning og rimelige barnehageplasser. Tilbudene er enten gratis eller til en studentvennlig pris.

Det Norske Studentersamfunn

Studentene i Oslo finner du blant annet på Det Norske Studentersamfund (DNS), i hyggelige lokaler på Chateau Neuf - nærmeste nabo til Politihøgskolen. På DNS finner du kafé og bar, det arrangeres debatter og konserter og det settes opp teater- og kinoforestillinger.

Oslo by

Hovestaden kan by på et yrende uteliv. I tillegg til store teater- og konsertscener, er naturen lett tilgjengelig. Dersom du hopper på T-banen i sentrum, tar det bare få minutter før du er midt i skiløypene i Oslomarka. I sommermånedene kan du nyte tilværelsen i en av de mange parkene i byen, på en strand ved fjorden eller på en av de 40 øyene i indre Oslofjord. Les mer om hva Oslo kan tilby på Oslo kommunes nettsider og Visit Oslo.

Les også om studiestedene Bodø og Stavern.

Publisert: - Sist oppdatert: |