Hopp til innhold

Varslinger

Varslinger/alerts gjør det lettere å holde seg oppdatert på ny litteratur innen eget fagområde.

Varslinger er en tjeneste som mange av databasene tilbyr. Det gjør det mulig å få tilsendt e-post-varsling eller RSS når det kommer nytt nummer av et tidsskrift, eller når det blir registrert artikler som svarer til søkeord som du selv har oppgitt.

Idunn

Du må registrere deg som bruker for å opprette varslinger. Etter registrering vil du få tilsendt et passord, dette kan endres ved første innlogging (endre brukerprofil og angi nytt passord).

Varslinger på nye tidsskrift

Du kan selv gå inn og merke av for hvilke tidsskrift du ønsker å følge, kryss av ved aktuelle tidsskrift i lista. Lagrede varslinger kan endres ved å gå inn på Min side, som du finner ved å klikke på navnet ditt øverst i høyre hjørne, og så klikke på Varslinger.

Varslinger på søk

Gjør et søk. Trykk på konvoluttsymbolet, dette lagrer søket. Du kan senere gå inn å slette lagrede søk (gå inn på Min side og så på Varslinger).

EBSCO-databasene

Ebsco er en databasevert som administrerer databasene Academic Search Premier, ERIC, Criminal Justice Abstracts og International Security & Counter-Terrorism Reference Center

Du må registrere deg som bruker for å opprette varslinger. Gå inn i en av Ebscos databaser. Klikk på Sign in i toppmenyen, og Create new account. I Ebsco kan du opprette varslinger på nye tidsskrift og varslinger på faste søk.  

Varslinger på nye tidsskrift

Gå inn på Publications og søk etter det tidsskriftet du ønsker å få varslinger på. Klikk på den oransje knappen. Fyll inn e-postadressen du ønsker å få tilsendt varslingen på. Gå til Folder - Journal Alerts for å se hvilke tidsskrifter du abonnerer på, her kan du også slette varslinger.

Varslinger på søk

Gjør et søk. Klikk på «Share», og velg varslingstype: E-mail alert (direkte til din e-post) eller RSS Feed (via en RSS-leser). Fyll inn e-postadresse, og gjør valg om frekvens og format på varslingen. Gå til Folder - Search Alerts for å se hvilke søk du abonnerer på, her kan du også slette varslinger. 

Trenger du hjelp til å opprette varslinger?

Vi kan bistå med støtte til å opprette varslinger og faste søk i Ebsco-basene, ta kontakt i skranken eller på e-post til .

Sist oppdatert: |