Hopp til innhold

Påskelitteratur

Hytte-påske eller by-påske? Lån med deg bøker og filmer, her er våre forslag:

Bøker:

Forside av boken kadaverdoktoren Kadaverdoktoren av Lene Kaaberbøl: En ung kvinne blir i 1894 funnet død utenfor sitt hjem. Noen timer senere kommer små midd krypende ut av neseborene hennes. Det er starten på en foruroligende og dramatisk beretning. Den første boken i en trilogi.

 

 

 

Baader-Meinhof: Historien om Røde armé fraksjon av Stefan Aust: Baader-Meinhof-gruppens vekst og fall er ett av de mest bemerkelsesverdige politiske fenomenene i Europa etter krigen. En gruppe unge mennesker, de fleste med en solid middelklassebakgrunn, tok loven i sine egne hender og forsøkte å endre retningen innen nasjonal og internasjonal politikk ved hjelp av mordbrann, bombing, kidnapping og drap.

 

Forside av boka Se min kjole

Se min kjole av Solveig Kristine Moen Rusten:

I løpet av fire dager dør fem. En av dem er Albert Hansen. Albert blir kvalt med en klessnor hjemme i sin egen stue. Samtidig forsvinner kvinnen i leiligheten over. Når de to etterforskerne Kaare Lycke og Daniel Wirkola kjører inn i Findstad noen timer senere, kommer de til en bygd der alle vet litt om de fleste. Bruddstykker av informasjon må settes sammen for å løse gåten, men så fort etterforskerne er på sporet av noe, skjer det et nytt mord.

 

Gryningspyromanen: Från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare av Jörgen Petterson & David Widlund:  I media kalles han Gryningspyromanen. Ulf Borgström har antent over hundre branner i stora deler av Sverige og kostet samfunnet hundretals millioner kroner. Hans framferd har resultert i totalødelagte kulturskatter som aldri kan erstattes.

 

Forside av boka Flukt

Flukt av Tana French: Da Franck Mackey var 19 år planla han å rømme fra Dublin sammen med kjæresten, Rosie. Sammen skulle de starte et nytt og bedre liv i England. Men Rosie dukket aldri opp, og Frank forsto at Rosie hadde dratt avgårde på egenhånd. Han flyttet til en annen kant av byen og kuttet alle bånd til sin egen dysfunksjonelle familie. Over tjue år senere er Frank politimann i Dublin, skilt, og fremdeles uten kontakt med familien. Så ringer Franks søster med en uventet beskjed: Rosies koffert er funnet i nabohuset. Det fører Frank ut på en reise i sin egen fortid, og det han finner ut snur opp ned på alt han har etablert som sannheter i livet sitt.

 

 

Et spørsmål om beskyttelse av Olav W. Rokseth: En imam blir en sen sommerkveld skutt i Tøyengata i Oslo. Attentatmannen har etterlatt seg noen linjer fra et arabisk dikt som innvarsler en endetid og "den tolvte imam". PST kontakter religionshistorikeren Davood Ariani, som nå har tatt navnet David Anderson. Han mener attentatmannen har flere drap foran seg. 

 

Forside av boka Fredsfyrster

Fredsfyrster: Det er tre uker til Nobels fredspris skal deles ut. TV-journalisten Siri Tune får et tips om at det planlegges et kupp mot prisen. Noen forsøker å skjule opplysninger om de fremste kandidatenes fortid og deres vei til berømmelse og makt. Et sted i denne fortiden finnes sannheten om deres forbindelser til voldelige nettsamfunn og skolemassakrer.

 

 

 

Søstre: Hvordan unge muslimske kvinner skaper sin egen frihet: Reportasjebok av Ellen Reiss: Forfatteren møter en rekke unge, muslimske kvinner. Temaer er islam, familie, ekteskap og homofili. Kvinnene har mange og sterke meninger. Til syne kommer et muslimsk miljø med sterke ideologiske uenigheter og heftige debatter.

 

Bilde av forside av boka MaffiakrigMaffiakrig: Nio avrättade män och staden de levde i av Tobias Barkman og Joakim Palmkvist:

Gängkrigen började i Malmö. Det stora nordiska mc-kriget på 1990-talet var den första stora uppgörelsen. Senare drogs både Göteborg och Stockholm in i våldsspiralen. Nu formas en ny generation gängkriminella i Malmö. Tidigare skedde morden undangömt, men efter 2004 har gangstermorden flyttat ut på Malmös gator. Flera dödliga attentat har misslyckats, men satt allmänheten i fara.

 

 

Filmer:

Ulykkesfuglen: Basert på Camilla Läckbergs roman med samme tittel

Steinhuggeren: Basert på Camilla Läckbergs roman med samme tittel

Blue Bloods: Serie om en familie i New York hvor alle er ansatt innen jus og politi.

Contagion: Contagion forteller historien om et livsfarlig virus, spredd via luften og med dødelig utfall i løpet av bare få dager. Samtidig som den raskt voksende epidemien utvikler seg, arbeider legemiddelindustrien verden over med å finne en løsning. Håpet er å stoppe det livsfarlige viruset - men også den altomfattende panikken som angriper menneskene i en enda raskere fart enn sykdommen selv.

We need to talk about Kevin: Eva legger ambisjonene og karrieren på is for å bli mor til Kevin. Forholdet mellom mor og sønn er vanskelig fra første stund. Når Kevin er 15 år gammel, gjør han noe som i samfunnet øyne er irrasjonelt og helt utilgivelig. Eva sliter med både sorg og ansvarsfølelse. Elsket hun noen gang sønnen? Og hvor mye av det Kevin gjorde, var hennes skyld? Les anmeldelse i Dagbladet.

Se vår oversikt over filmer i biblioteket.

 

 (Bilder er lånt fra cappelen.no, kagge.no, aschehoug.no) 

 

Publisert: - Sist oppdatert: |