Hopp til innhold

Afghansk general besøkte PHS

Politihøgskolen fikk mandag denne uken offisielt besøk av den kvinnelige afghanske generalen Shafiqa Quraishi.

General Quraishi er politileder for avdelingen Gender, Human Rights and Child Rights Department, Ministry of Interior og har 28 års erfaring fra politiyrket.

Politiet i Afghanistan er underlagt innenriksministeriet hvor avdelingen hennes har ansvar for å bedre forholdene for politikvinner, og rekruttere 5000 politikvinner innen 2014.

I tillegg har avdelingen ansvar for å lage direktiver for å forebygge all vold mot kvinner i landet. Generalen jobber også for å forebygge vold og misbruk innad i politiet, og sørge for at de interne sakene blir tatt videre i systemet.

I mars i år mottok hun prisen International women of courage award 2010 i Washington som ble utdelt av Hillary Clinton og Michelle Obama. Hun ble tildelt den for sin innsats for kvinner i Afghanistan. Hun ble forfremmet fra oberst til general av innenriksministeren i mai i år og er et stort forbilde for andre politikvinner i landet.

Generalen ankom Norge onsdag den 22. september, og har hatt et tett program med blant annet besøk ved Rogaland og Telemark politidistrikt, møte med den afghanske ambassadøren i Oslo samt politidirektør Killengreen.

Publisert: - Sist oppdatert: |