Hopp til innhold

- En effektiv og intens uke

For tiden avholdes det leir for B2-studenter i Stavern og Kongsvinger. Det er første gang leiroppholdet gjennomføres på én uke.

- Leiroppholdet til andreårsstudentene har blitt enStudenter med vernemaske effektiv og intens uke som starter mandag morgen og avsluttes fredag ettermiddag, forteller politioverbetjent Einar Aabrekk og fortsetter:

- Mandagen starter med både smil og tårer når studentene får opplæring i bruk av vernemaske og våpenkjennskap, men etter en liten løpetur i frisk luft er de fleste tårekanaler tørket opp.

Studentene forteller at de virkelig ser behovet for operativ trening og de skulle gjerne ønske leiroppholdet varte lenger.

Utdanne gode kollegaer
Størsteparten av uka har fokus på taktikk i bygg og pågripelse i kjøretøy. Det er innbeordret 14 instruktører fra hele landet som gir studentene en grundig innføring.    


           Studentene trener på pågripelse i kjøretøy.

- Instruktørene har satt seg inn i leksjonene på forhånd, og deres målsetting er å bidra til å utdanne så gode kollegaer som overhodet mulig, påpeker Aabrek som legger til den generelle tilbakemeldingen fra instruktørene er at studentene er veldig flinke.

For de fleste studentene er det i tillegg nyttig med en grundig gjennomgang av kart og kompass. Dette for å vite hvordan man skal finne en person som har gått seg bort og som kanskje bare kan oppgi kartreferanse fra telefonen eller klokka.

Hele den operative delen av utdanningen er delt opp i fem moduler. Modul 1 er i leir andre studieår og modul 2 i praksisdistriktet samme år. De resterende modulene blir holdt i leir i løpet av siste studieår.

Publisert: - Sist oppdatert: |