Hopp til innhold

Kan se forelesningene på nett

Studentene som deltar på piloten til studiet videreutdanning i etterforskning kan når de måtte ønske se opptak av forelesningene på nett. Videoopptakene er laget med utstyr fra skolens nyetablerte studio.


I STUDIO: Dag Sveeas (t.v), Anita Tveit og Christopher Bjerkelund viser frem skolens nye produksjonsstudio.
STUDIO: Dag Sveeas (t.v), Anita Tveit og Christopher Bjerkelund viser frem skolens nye produksjonsstudio.


26 studenter deltar på piloten til studiet videreutdanning i etterforskning ved EVU hvor e-læring er integrert som en betydelig del av studiet. Pilotstudiet består av fire fysiske samlinger, hvor den første ble gjennomført forrige uke, mens resten av studieløpet er nettbasert.


- Det blir det lagt ut e-læringsaktiviteter mellom hver samling - det gir oss mer tid til praktisk læring under de fire samlingene, påpeker politioverbetjent og fagansvarlig Anita Tveit.

Nettundervisningen skjer på Politihøgskolens læringsplattform, it's Learning. Her publiseres blant annet videoopptak av forelesningene fra samlingene, noe som gjør at studentene har mulighet til å se forelesningen om igjen og repetere når de ønsker det. Det legges også ut arbeidsoppgaver og videobaserte foredrag som kun kan ses på nett.

Nytt produksjonsstudio
Et møterom på Politihøgskolen har blitt gjort om til et produksjonsstudio. Her produseres foredragsvideoene til studiet som blir lagt ut på it's Learning.          FOREDRAG PÅ NETT: En mediasite gjør det mulig å vise både foredragsholder og evt Power Point-presentasjon. Denne videoen er produsert i skolens studio.
         FOREDRAG PÅ NETT:
En mediasite gjør det mulig å vise
         både foredragsholder og eventuell
         Power Point-presentasjon. Denne videoen er produsert i
         skolens studio.

IKT-konsulent Christopher Bjerkelund forteller at studioet er innredet med kamera, mikrofoner, lys og tekstavlesningsmaskin.


- Jeg ser for meg at andre studier og skolen generelt vil kunne dra nytte av utstyret og studioet. Eksempelvis brukte vi utstyret da vi filmet seminaret ”Organisasjon, kompetanse og ledelse".

Opptaket av seminaret er publisert her.


Diskuterer på nett
Som en del av nettundervisningen er det også blitt laget et forum for faglig diskusjon.


- Forumet kan eksempelvis bli brukt til å diskutere videre en etterforskningssak som ble tatt opp på sist samling. Dette gir studentene rom for å snakke og tenke høyt sammen før saken igjen blir tatt opp på neste samling. Studentene kan få tilleggsinformasjon i saken fra lærer via forumet, sier Tveit.


Bedre kvalitet og større gjennomstrømning
- Grunnen til at vi har satt i gang dette prosjektet er fordi vi ønsker å bidra til bedre kvalitet i etterforskninger gjennom at å gjøre dette studiet tilgjengelig for flere. Ikke alle har muligheten til å komme og studere i Oslo. Med prosjektet ønsker vi mer fleksibilitet, høyere studentgjennomstrømming og et enda bedre læringstilbud, sa politioverbetjent og høgskolelektor Ivar Fahsing ved en tidligere anledning.


- Pilotprosjektet har mange bidragsytere og er et godt samarbeidsprosjekt på tvers av ulike avdelinger ved skolen, sier politioverbetjent og fagansvarlig Dag Sveaas og legger til:


- Fra studentene har vi fått positive tilbakemeldinger på at mye av studiet er på nett, noe som gjør at de kan sitte og arbeide med studiet hvor som helst og når som helst. Vi har også fått innspill på ting som kan forbedres, noe som vi vil ta med oss videre.


Studentene som går på studiet jobber til daglig i Oslo politidistrikt, Asker og Bærum politidistrikt, Kripos og Økokrim. Eksamen vil bli avlagt til våren.

Les tidligere sak om pilotprosjektet her.Besøkte e-læringsmesse i Tyskland
Flere ansatte var tidligere i høst på en den årlige e-læringskonferansen i Berlin. Årets konferanse var den 17 i rekken.


- Over 100 land var representert på konferansen, og alt som kan krype og gå av både produsenter, foredragsholdere og nykommere i bransjen var å se, forteller Bjerkelund.


- Å delta på konferansen er en god måte å skaffe seg oversikt over den tekniske og faglige utviklingen innenfor e-læring og hvor resten av Europa står med tanke på slik type læring. Vi sitter igjen med inntrykket at Norge ligger godt fremme på dette området.

Publisert: - Sist oppdatert: |