Hopp til innhold

2760 unge vil studere ved Politihøgskolen

Da søknadsfristen til Politihøgskolen gjennom Samordna Opptak (SO) gikk ut 1. mars hadde i alt 2760 søkere Politihøgskolen som førsteprioritet. Totalt hadde 3369 personer søkt høgskolen.

I alt skal Politihøgskolen ta opp 720 studenter høsten 2011.

- Jeg er sikker på at vi finner 720 topp kvalifiserte og motiverte politistudenter blant de 2760 som har søkt, sier rektor ved Politihøgskolen, Håkon Skulstad.

Gjennomsnittlig alder for søkerne er 22,5 år. Andelen jenter er 38 prosent av totalt søkertall og 34 prosent av de som har Politihøgskolen som førsteprioritet. Andelen søkere med minoritetsbakgrunn vil ikke være registrert før i slutten av mai. Flest søkere er det fra fylkene Oslo, Akershus, Hordaland og Rogaland.

Antall søkere til høgskolen er noe lavere dette året enn foregående år. I 2009 hadde 2851 søkere Politihøgskolen som førsteprioritet og i 2010 opplevde skolen et rekordår med 3220 førsteprioritetssøkere.

- Jeg er glad for at hele 2760 unge menn og kvinner opplever Politihøgskolen som en så attraktiv utdanningsinstitusjon at de velger å sette oss på førsteplass. Jeg ser ingen dramatikk i nedgangen fra de to siste år. Det er ikke alle høgskoler forunt å ha 3,8 søkere pr studieplass, sier Skulstad.

Søkere som innkalles til fysisk test vil få skriftlig beskjed om dette i begynnelsen av mai. Fra 18. mai og fram til ca. 1. juli avvikles fysiske prøver, legesjekk og intervju med opptaksnemnder rundt om i landet. Studieplasser tildeles fra 20. juli. Den 26. juli er absolutt siste frist for å takke ja til ordinær studieplass ved Politihøgskolen.

Publisert: - Sist oppdatert: |